Maizes zupa – bērnības saldēdienu klasika
Foto: Shutterstock
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g rupjmaize
rupjmaize
600 ml
600 ml ūdens
ūdens
80 g
80 g cukurs
cukurs
100 g
100 g dzērvenes (sulai)
dzērvenes (sulai)
5 g
5 g kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
100 g
100 g saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
  • Ēdieni bērniem
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Saldās zupas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Saulgriežu laikā atgriežamies pie saknēm, biežāk gribas atcerēties gan bērnības Jāņus, gan bērnības vasaras un vasaras saldēdienus. Maizes zupa ir viens no saldēdieniem, kur no bērna kājas vienaldzīgo nav – vai nu garšo, vai negaršo. Tiem, kam garšo, noderēs šī gandrīz 60 gadu vecā recepte. Rezultāts sanāk tieši tāds, kādu bērnībā vārīja ome. Galvenais – nežēlot putukrējuma pikas uz zupas!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī viegli apgrauzdē.

    Apgrauzdēto maizi ieliek bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un patur 30 minūtes.

    Izņem maizi no ūdens, notecina lieko ūdeni, izberž caur sietu katlā ar sakarsētu ūdeni.

    Pievieno cukuru, noskalotus žāvētus ābolus, plūmes, rozīnes (ja vēlas, arī citus kaltētus augļus, piemēram, vīģes, dateles), kanēli, vēlams, arī dzērveņu sulu, kas izspiesta no dzērvenēm, visu vāra, līdz augļi pamīksti. Ja vēlas zupu mazliet biezāku, var pievienot nedaudz ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvārīt.

    Zupu atdzesē.

    Pasniedz ar putukrējumu.

    Lai saldas bērnības atmiņas!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form