Foto: Shutterstock
Saulgriežu laikā atgriežamies pie saknēm, biežāk gribas atcerēties gan bērnības Jāņus, gan bērnības vasaras un vasaras saldēdienus. Maizes zupa ir viens no saldēdieniem, kur no bērna kājas vienaldzīgo nav – vai nu garšo, vai negaršo. Tiem, kam garšo, noderēs šī gandrīz 60 gadu vecā recepte. Rezultāts sanāk tieši tāds, kādu bērnībā vārīja ome. Galvenais – nežēlot putukrējuma pikas uz zupas!
90Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
200 grupjmaize600 mlūdens80 gcukurs100 gdzērvenes (sulai)5 gkartupeļu ciete100 gsaldais krējums pēc garšaskanēlis

Sagatavošana

1

Rupjmaizes šķēles cepeškrāsnī viegli apgrauzdē.

2

Apgrauzdēto maizi ieliek bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek vāku un patur 30 minūtes.

3

Izņem maizi no ūdens, notecina lieko ūdeni, izberž caur sietu katlā ar sakarsētu ūdeni.

4

Pievieno cukuru, noskalotus žāvētus ābolus, plūmes, rozīnes (ja vēlas, arī citus kaltētus augļus, piemēram, vīģes, dateles), kanēli, vēlams, arī dzērveņu sulu, kas izspiesta no dzērvenēm, visu vāra, līdz augļi pamīksti. Ja vēlas zupu mazliet biezāku, var pievienot nedaudz ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvārīt.

5

Zupu atdzesē.

6

Pasniedz ar putukrējumu.

Lai saldas bērnības atmiņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!