Maizītes ar kausēto sieru, bekonu un sviestā ceptām gailenēm
Foto: Shutterstock
3.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
graudu maizes vai saldskābmaizes šķēles
graudu maizes vai saldskābmaizes šķēles
 
bekona šķēles
bekona šķēles
 
kausētais siers
kausētais siers
2-3 saujas
2-3 saujas gailenes
gailenes
2-3 ĒK
2-3 ĒK eļļa
eļļa
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
2-3
2-3 svaiga timiāna zariņi
svaiga timiāna zariņi
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Karstās uzkodas
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • Ja gadījies salasīt vien pāris saujas gaileņu un mērcei ir "par īsu", pagatavo šīs gardās maizītes, apcepot sēnes sviestā un papildinot ar kraukšķīgām bekona šķēlēm, kausēto sieru un timiānu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200-205 grādiem, liec cepties bekona šķēles, sekojot šīs receptes norādījumiem.

    Kamēr bekons cepas, pannā iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sausas, iepriekš notīrītas gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos), pievienojot sāli, piparus un citronu sulu.

    Pēc 4-5 minūtēm pievieno sviestu, timiāna zariņus un uz mērenas liesmas sautē, līdz sviests izkusis.

    Uz sakarsētas, sausas pannas viegli apgrauzdē maizītes .

    Uz maizītēm ziež kausēto sieru, liek virsū apceptās gailenes, pārkaisa ar timiāna lapiņām un bauda, kamēr vēl siltas.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form