Foto: Shutterstock
Mājas brinza visgardākā ar svaigiem dārzeņiem.
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 lpiens (3.5%)9 ĒKskābs krējums (20%)5 ĒKcitronu sula2 TKsāls500 mlūdens

Sagatavošana

1

Pienu lej katlā, pievieno krējumu un, ik pa laikam apmaisot, karsē.

2

Pēc aptuveni 10 minūtēm piens sāks burbuļot.

3

Tiklīdz piens sāk "iet kunkuļos", pievieno citronu sulu, maisa masu un karsē vēl aptuveni minūti.

4

Tad katla saturu nokāš caur sietu, kas iepriekš izklāts ar marli.

5

Notecina lieko šķidrumu, brinzu liek zem sloga un notur vismaz pāris stundas vai visu nakti.

6

Slogu noņem, iztin brinzu no marles, sagriež kubiņos (ja vēlas,var brinzu griezt lielākos gabalos) un liek aizvākojamā trauciņā.

7

Ūdenī izšķīdina sāli (ja patīk sāļāks siers, tad sāli pievieno vairāk), pārlej brinzu ar sālījumu, aizvāko trauku, uzglabā ledusskapī.

Pavasarī feini – nogriež pabiezāku brinzas šķēli, uzliek virsū ripiņās sagrieztus redīsus, zaļumus sakapātus, svaigu gurķu šķēlīti, pa virsu ar skābo krējumu un vēl nokaisa ar sāli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!