Mājas brinza sālījumā
Foto: Shutterstock
3.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3 l
3 l piens (3.5%)
piens (3.5%)
9 ĒK
9 ĒK skābs krējums (20%)
skābs krējums (20%)
5 ĒK
5 ĒK citronu sula
citronu sula
2 TK
2 TK sāls
sāls
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Mājas brinza visgardākā ar svaigiem dārzeņiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu lej katlā, pievieno krējumu un, ik pa laikam apmaisot, karsē.

    Pēc aptuveni 10 minūtēm piens sāks burbuļot.

    Tiklīdz piens sāk "iet kunkuļos", pievieno citronu sulu, maisa masu un karsē vēl aptuveni minūti.

    Tad katla saturu nokāš caur sietu, kas iepriekš izklāts ar marli.

    Notecina lieko šķidrumu, brinzu liek zem sloga un notur vismaz pāris stundas vai visu nakti.

    Slogu noņem, iztin brinzu no marles, sagriež kubiņos (ja vēlas,var brinzu griezt lielākos gabalos) un liek aizvākojamā trauciņā.

    Ūdenī izšķīdina sāli (ja patīk sāļāks siers, tad sāli pievieno vairāk), pārlej brinzu ar sālījumu, aizvāko trauku, uzglabā ledusskapī.

    Pavasarī feini – nogriež pabiezāku brinzas šķēli, uzliek virsū ripiņās sagrieztus redīsus, zaļumus sakapātus, svaigu gurķu šķēlīti, pa virsu ar skābo krējumu un vēl nokaisa ar sāli.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form