Mājās cepta saldskābmaize
Foto: Shutterstock
4.3077 13
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 gab.
0.5 gab. rupjmaize vai ķieģelītis
rupjmaize vai ķieģelītis
0.5 l
0.5 l kefīrs
kefīrs
50 g
50 g raugs
raugs
0.5 glāze
0.5 glāze cukurs
cukurs
 
sāls
sāls
0.5-1 kg
0.5-1 kg milti
milti
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Kas gan var būt labāks par siltu, pašceptu saldskābmaizes riecienu, kam tikko pakusis garšaugu sviestiņš? Īsta Latvijas garša.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nogriež garozu 1/2 rupjmaizei vai ķieģelītim, mīkstumu sadrupina, pārlej ar 1/2 litru kefīra un atstāj uz 12 stundām.

    Apmēram 50 g raugu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā kopā ar 1/2 glāzi cukura. Masu nedaudz paraudzē, lai parādās burbulīši.

    Pievieno kefīra un maizes masai, pievieno drusku sāli un, ja vēlies, arī ķimenes. Pieber izsijātus augstākā labuma miltus un mīci, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām, bļodas vai galda. Svarīgi – nepieber no sākuma uzreiz daudz miltu, tad maize būs cieta! Ja no sākuma mīkla liekas pārāk mīksta un lipīga, pamīci ilgāk, tad mīkla, būdama mīksta, nelips pie rokām, bet maizīte izcepsies mīksta.

    Kad maizīte izmīcīta, to noliek raudzēties siltā vietā pusotru stundu.

    Tad mīklu samīca un atkal ļauj uzrūgt.

    No mīklas veido divus kukulīšus. Cep aptuveni 45 minūtes iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos, līdz kukulīši ir brūni un mīkla nelīp pie iedurta koka irbulīša.

    Gatavos kukulīšus apsedz ar dvieli, līdz atdziest, lai garoza nepaliek cieta.

    Iesūtīja: zhuks

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form