Foto: DELFI
No draudzenes Agitas iegūtā maizes recepte aktrises Annas Klēveres virtuvē stāv piestiprināta pie ledusskapja un tiek izmantota bieži. Cept maizi aktrisei nozīmē justies komfortā. Ja ir cepeškrāsns, kēksa forma un vēlēšanās, tad maizi mājās var izcept ikviens.
880Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

glāzesklijas glāzessaulespuķu sēklas glāzesķimenes vai sezama sēklas glāzesķirbju sēklas1 glāzelinsēklas800 gkviešu milti200 grudzu milti3 ĒKieraugs1 lūdens glāzescukurs3 TKsāls

Sagatavošana

1

Vienā bļodā sajauc klijas, sēklas un miltus.

2

Otrā bļodā sajauc ieraugu, ūdeni, cukurs un sāli.

3

Sajauc viendabīgā masā abu bļodu saturu. Viegli pārkaisa ar miltiem, sasedz un atstāj uz 12 stundām rūgt.

4

Sagatavo divas kēksa formas, kuras iesmērē ar eļļu vai sviestu, saliek tajās mīklu un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem.

5

Cep 15 minūtes, tad noregulē cepeškrāsni uz 180 grādiem un turpina cepts vēl 70 minūtes

6

Maizi izņem no krāsns, apsmērē ar sviestu, apsedz un ļauj atdzist.

Vērtīgs padoms!

Pirms maizi liec cepties paņem trīs ēdamkarotes mīklas, ieliec atsevišķā traukā ledusskapī. Tas būs ieraugs nākamajām cepšanas reizēm!

Lai garda maize un labs ieraugs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!