Mājās gatavota leģendārā 'Cielaviņa' ar bagātīgu krēmsieru
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Kūkai
5 gab.
5 gab. olu baltumi
olu baltumi
4 ĒK
4 ĒK stēvija
stēvija
50 g
50 g valrieksti
valrieksti
40 g
40 g rīsu milti
rīsu milti
Krēmam
500 g
500 g krēmsiers
krēmsiers
4 ĒK
4 ĒK saldinātājs (stēvija, medus, cukurs)
saldinātājs (stēvija, medus, cukurs)
Dekorēšanai
sauja
sauja rieksti
rieksti
 
šokolādes gabaliņi
šokolādes gabaliņi
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni bērniem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Mirklim, lai lidotu pāris metru virs zemes un sajustu patiesu saldummīļa laimi. Gardēde Māra Ziemele piedāvā savu garšu lidojumu – leģendārās un iemīļotās tortes "Cielaviņa" māsu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uz cepamās pannas uzklāj cepampapīru, uz tā uzzīmē divus apļus (vari izmantot šķīvja pamatni). Būtu labi, ja abi apļi iekļautos vienā paplātē.

    Sakapā valriekstus, saber bļodā un sajauc ar saldinātāju un miltiem.

    Citā bļodā saputo olbaltumu stingrās putās.

    Olbaltumu maigi iecilā pie sausajām sastāvdaļām. Dari to rūpīgi, lai olbaltums nesaplok.

    Ar karoti izklāj masu uz uzzīmētājiem apļiem. Liec 175 grādu temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

    Kad kārtas gatavas, izņem. Apgriez otrādāk, noņem papīru un ļauj atdzist.

    Gatavo krēmu, sajaucot abas sastāvdaļas.

    Pildi krēmu konditorejas maisiņā. Uz pirmās kārtas liec aptuveni pusi krēma.

    Liec otru kārtu.

    Kūkas augšpusi apsmērē ar krēmu un to izlīdzini.

    Dekorē ar šokolādi un riekstiem, rotā ar atlikušo krēmu.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Mājās gatavota Cielaviņa Stēvija Krēmsiers Olas Rieksti Rīsu milti Šokolāde Valrieksti Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Cepeškrāsns Ēdieni bērniem Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Tortes un kūkas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form