Mājās gatavota vistu aknu pastēte ar baltvīnu
Foto: Ināra Lācarus
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g vistas aknas
vistas aknas
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. seleriju kāti
seleriju kāti
100 ml
100 ml baltvīns
baltvīns
100 ml
100 ml saldais krējums
saldais krējums
150 g
150 g sviests
sviests
 
marinēti zaļie pipargraudi
marinēti zaļie pipargraudi
 
timiāns
timiāns
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Gaļas uzkodas
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Patiesība tāda, ka šis ir viens no tiem ēdieniem, kad ir žēl to muļķi, kurš atsakās kaut ko ēst, jo tas neizskatās pārāk apetelīgi. Tiesa, vistu aknu pastēte — izskatās atbaidoši, bet garšo lieliski! Jā, iespējams, vistu aknu pastēte daudzu prātos asociējas ar kaut ko vecmodīgu. Proti, mūsdienās (diemžēl!) tas nav īpaši izplatīts smēriņš, ko likt uz maizes. Bet šī ir recepte, kuru nekad nenožēlosi, ja pagatavosi. Izmēģini!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dārzeņus sasmalcina un cep sviestā ar nedaudz eļļu.

    Noliek malā, pannā nākamās cep vistu akniņas. Nepārcep, lai vidū vēl sārtas!

    Sajauc visu kopā (iepriekš apceptos dārzeņus un vistu akniņas), pielej baltvīnu, 5–6 minūtes sutina.

    Tālāk pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, timiānu un vēl visu 5 minūtes pasautē.

    Atdzesē masu un sablendē, pievienojot mīkstu sviestu un iemaisot zaļos pipargraudus.

    Pilda trauciņos, pāri pārlej izkausētu sviestu un liek ledusskapī atdzist.

    Smērē uz maizes un bauda!

    P.S. Marinētus zaļos pipargraudus iespējams iegādāties, piemēram, veikalā "Gemoss". Taču tos var aizstāt ar kādu citu pikantu piedevu, piemēram, marinētiem mazajiem kaperiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.