Foto: Ināra Lācarus
Patiesība tāda, ka šis ir viens no tiem ēdieniem, kad ir žēl to muļķi, kurš atsakās kaut ko ēst, jo tas neizskatās pārāk apetelīgi. Tiesa, vistu aknu pastēte — izskatās atbaidoši, bet garšo lieliski! Jā, iespējams, vistu aknu pastēte daudzu prātos asociējas ar kaut ko vecmodīgu. Proti, mūsdienās (diemžēl!) tas nav īpaši izplatīts smēriņš, ko likt uz maizes. Bet šī ir recepte, kuru nekad nenožēlosi, ja pagatavosi. Izmēģini!
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gvistas aknas1 gab.burkāns1 gab.sīpols2 gab.seleriju kāti100 mlbaltvīns100 mlsaldais krējums150 gsviests marinēti zaļie pipargraudi timiāns sāls pipari

Sagatavošana

1

Dārzeņus sasmalcina un cep sviestā ar nedaudz eļļu.

2

Noliek malā, pannā nākamās cep vistu akniņas. Nepārcep, lai vidū vēl sārtas!

3

Sajauc visu kopā (iepriekš apceptos dārzeņus un vistu akniņas), pielej baltvīnu, 5–6 minūtes sutina.

4

Tālāk pievieno saldo krējumu, sāli, piparus, timiānu un vēl visu 5 minūtes pasautē.

5

Atdzesē masu un sablendē, pievienojot mīkstu sviestu un iemaisot zaļos pipargraudus.

6

Pilda trauciņos, pāri pārlej izkausētu sviestu un liek ledusskapī atdzist.

Smērē uz maizes un bauda!

P.S. Marinētus zaļos pipargraudus iespējams iegādāties, piemēram, veikalā "Gemoss". Taču tos var aizstāt ar kādu citu pikantu piedevu, piemēram, marinētiem mazajiem kaperiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!