Mājās gatavotas graudu sinepes
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g dzelteno sinepju sēklas
dzelteno sinepju sēklas
50 g
50 g brūno sinepju sēklas
brūno sinepju sēklas
125 ml
125 ml ābolu sula
ābolu sula
125 ml
125 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
Marinādei
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
2 ĒK
2 ĒK ābolu etiķis
ābolu etiķis
1 TK
1 TK sāls
sāls
  • Citas mērces
  • Dažādi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Daudzu iecienītās graudu sinepes itin vienkārši var pagatavot mājas apstākļos, izvēloties gan sev tīkamākās garšu nianses, gan sinepju konsistenci.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sinepju sēklas noskalo aukstā ūdenī, ieliek bļodiņā, pārlej ar ābolu sulu, ābolu etiķi un samaisa.

    Bļodiņu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz divām diennaktīm, lai sēklas pa šo laiku uzbriestu.

    Izņem no ledusskapja, lej katliņa, pievieno visas marinādes sastāvdaļas un vāra. Kad masa "uzmet burbuli", to uz nelielas liesmas turpina vārīt vēl 2 minūtes, tad noņem katliņu no plīts. Pagaršo un, ja nepieciešams pievieno vēl nedaudz etiķa, sāls vai medus pēc garšas.

    Ja vēlas, lai sinepju masa ir biezāka un krēmīgāka, aptuveni 1/3 daļu sinepju var sablendēt un tad iemaisīt pārējā masā.

    Sinepju masu pilda sterilizētās burciņās, aizvāko un uzglabā ledusskapī. Ieteicams izlietot trīs mēnešu laikā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form