Cepumi ar ievārījuma pildījumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.5000 8
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Cepumiem:
125 g
125 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
60 g
60 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
pāris pilieni vaniļas ekstrakts
pāris pilieni vaniļas ekstrakts
200 g
200 g milti
milti
Pildījumam:
8-10 ĒK
8-10 ĒK kazeņu un bumbieru ievārījums (vai jebkurš cits džems)
kazeņu un bumbieru ievārījums (vai jebkurš cits džems)
 
pūdercukurs
pūdercukurs
Piederumi:
 
5cm liela apaļā cepumu formiņa
5cm liela apaļā cepumu formiņa
 
maza sirds formiņa
maza sirds formiņa
 
cepamā panna, izklāta ar cepamo papīru
cepamā panna, izklāta ar cepamo papīru
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pasaules Virtuve
  • Brīvdienu projekts virtuvē – gardi sviesta mīklas cepumiņi, kas pildīti ar smaržīgu ogu vai augļu džemu. Izvēlies tādu , kas pagatavots vēl šovasar, piemēram, kazeņu, ķiršu, zemeņu vai aveņu, un cepumi sanāks vēl jo garšīgāki.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Bļodā liek mīksto sviestu, pūdercukuru un dažus pilienus vaniļas ekstrakta un sakuļ ar mikseri, līdz sviests ir gaisīgs.

    Masai pakāpeniski piejauc miltus, regulāri apmaisot masu, lai veidotos mīksta mīkla.

    Ja mīkla pēc sajaukšanas ir ļoti mīksta un silta, to ietin pārtikas plēve un ieliek ledusskapī atdzist.

    Pēc tam mīklu izrullē uz ar miltiem apkaisītas virsmas, līdz tā ir aptuveni piecus milimetrus bieza. Ar apaļo cepumu formiņu izgriež cepumus.

    Pusei no izgrieztajiem cepumiem ar mazo sirds formiņu izgriež tukšus vidučus.

    Mīklas atgriezumus saķepina kopā, izrullē un izgriež vēl cepumus, lai nekas no mīklas neietu zudumā.

    Cepumus liek uz cepamās pannas, liek cepeškrāsnī un cep 12-15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

    Kad cepumi gatavi, tos ņem laukā un atdzesē.

    Ņem veselos cepumus, apsmērē ar kazeņu un bumbieru ievārījumu, kas pagatavots pēc šīs receptes, un pa virsu liek to cepumu, kura vidū ir sirds caurums. Šādi izdara ar visiem cepumiem.

    Padoms: cepumu pildīšanai vari izmantot jebkuru citu ievārījumu vai džemu. Svarīgākais ir tas, lai tam būtu želejas konsistence un tajā nebūtu veselu ogu.

    Kad cepumi sapildīti ar ievārījumu vai džemu, tos garnē ar pūdercukuru – ar sietiņu apbārsta cepumus, lai tie viscaur būtu noklāti.

    Pūdercukurs, kas tiks virsū ievārījuma sirsniņai, izkusīs un veidos skaistu, spīdīgu laukumiņu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form