Mājās gatavoti ķiploku grauzdiņi
Foto: Shutterstock
4.7143 7
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
 
formas maize jeb ķieģelītis
formas maize jeb ķieģelītis
 
ķiploki
ķiploki
 
eļļa
eļļa
 
rupjā sāls
rupjā sāls
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Eļļā vārītās uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Grauzdiņi ar ķiplokiem - ātri "pazūd" jebkādā tusiņā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mīkstam vai cietam ķieģelītim nogriež garoziņu visapkārt. Sagriež biezās šķēlēs, nu apmēram 2x3 cm.

    Uzlej uz pannas diezgan daudz eļļas, nu vismaz līdz pusei un sakarsē tā, ka, ieliekot maizi, tā uzreiz jau sāk cepties. Eļļai jābūt vienkārši verdošai.

    Ieliek grauzdiņus un uz lielas uguns apcep. Apcep no abā pusēm uz lielas uguns.

    Izceptos grauzdiņus ieliek papīra dvieļos, lai sasūcas eļļa.

    Kad atdzisuši, tad pārvelk ar ķiploka daiviņu pa vienu sānu un otru, ja vēlas ne tik stiprus, tad tik gar vienu sānu - katru grauzdiņu.

    Iesūtīja: Lora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form