Foto: Shutterstock
Šī ir iespēja izbaudīt japāņu ēdienu garšas nianses. Pelmeņi ir populāra un garda uzkoda, ko vari pavisam viegli pagatavot mājās. Baudi ar sojas mērci vai kādu citu, kas tev garšo. Pildījumam vari izmantot to, kas kārojas, piemēram, rikotas sieru, spinātus un muskatriekstus vai lēcas, burkānus, puravus, kurkumu un masala garšvielu. Pelmeņu, kuri pildīti ar vistas gaļu, puravu un Āzijas pakčojas kāpostu, recepti iesaka gardēde Ilze Liepiņa.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 gab.japāņu pelmeņu mīklas plākšņu iepakojums2 gab.vistas filejas1 gab.ola 7 cm purava baltās daļas1 gab.pakčojas kāposts7 ĒKsojas mērce2 ĒKsezama eļļa pēc garšassāls eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sīki sakapā vistas fileju, puravu un salātus.

2

Lielā bļodā sakul olu un pievieno vistas fileju, puravus, salātus, sojas mērci, sezama eļļu un sāli.

3

Masu labi samaisi un pildi iepriekš atsaldētās pelmeņu mīklas plāksnītēs.

4

Plāksnīti uzliec uz kreisās rokas, ar ūdeni saslapini maliņas, lai tās saliptu kopā.

5

Uz mīklas plāksnītes uzliec pildījumu, vidu salipini kopā un tālāk, uz katru pusi lokot mīklas plāksnīti, ieloki mīklas malas.

6

Liec pelmeņus uz pannas un no vienas puses viegli apbrūnini.

7

Pielej klāt verdošu ūdeni, uzliec vāku un ļauj aptuveni 7–9 minūtes sutināties.

8

Liec uz šķīvja un baudi ar mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!