Vaniļas zefīri mājas gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
30 g
30 g želatīns
želatīns
2 glāzes
2 glāzes cukurs
cukurs
1/2 glāze
1/2 glāze cukura sīrups
cukura sīrups
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
3
3 pilieni vaniļas ekstrakts
pilieni vaniļas ekstrakts
1 glāze
1 glāze pūdercukurs
pūdercukurs
1 glāze
1 glāze kukurūzas ciete
kukurūzas ciete
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Helovīna ēdieni
  • Kristību ēdienkarte
  • Ziemassvētku receptes
  • Citi saldēdieni
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • Kas to būtu domājis, ka saldo, ķepīgo un mutē kūstošo zefīru var tik vienkārši pagatavot mājās. Pagatavošanai gan nepieciešamas pāris stundas, bet zinot, ka sastāvā būs tikai pašu liktas lietas, tas ir tā vērts!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Želatīnu liek bļodiņā un aplej ar pusi glāzes ūdens, lai uzbriedinātu.

    Ņem katliņu un ielej tajā atlikušo pusglāzi ūdens, pievieno cukuru, cukura sīrupu un sāli.

    Sastāvdaļas vāra, līdz verdošais šķidrums met lielus burbuļus. Vārīšanas laikā cukuru nemaisa, kā arī apietas ar to uzmanīgi, jo cukurs pamatīgi sakarst.

    Uzbriedināto želatīnu sajauc kopā ar uzvārīto šķidrumu, piepilina klāt vaniļas ekstraktu, un ar mikseri puto 8-10 minūtes, līdz masa ir bieza un gaisīga.

    Masu veikli ieklāj četrstūrainā traukā, kas ir iesmērēts ar sviestu. Izlīdzina zefīra masu un pārklāj to ar pārtikas plēvi. Pēc tam atstāj vismaz uz sešām stundām sastingt.

    Kad zefīra masa sastingusi, to apbārsta ar kukurūzas cietes un pūdercukura maisījumu, jo zefīrs ir ļoti lipīgs.

    Zefīru sagriež gabaliņos un apviļā arī gabaliņa sānus kukurūzas cietē un pūdercukurā.

    Lai labi garšo!

    Iesūtīja: Baiba Melle

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form