Mājās gatavotie zivju pirkstiņi ar zirņu biezeni
Foto: Publicitātes attēls
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
450 g
450 g baltās zivs fileja
baltās zivs fileja
500 g
500 g saldēti zirņi
saldēti zirņi
5 ĒK
5 ĒK milti
milti
1 ĒK
1 ĒK kaltēta paprika
kaltēta paprika
1/2
1/2 citrona miziņa un sula
citrona miziņa un sula
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
2
2 olas
olas
3 šķēles
3 šķēles pilngraudu maize
pilngraudu maize
 
saulespuķu eļļa
saulespuķu eļļa
1/2 sauja
1/2 sauja piparmētras
piparmētras
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Mājās gatavoti zivju pirkstiņi ir lielisks veids, kā pierunāt bērnus ēst vairāk zivju. Un to pagatavošana nemaz nav tik sarežģīta, ir pārliecināts nenogurdināmais britu pavārs Džeimijs Olivers.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atsaldējiet zivi, vislabāk vakarā izņemiet no saldētavas un atstājiet uz nakti ledusskapī.

    Zirņus ielieciet caurdurī izlietnē un pārlejiet ar karstu ūdeni, lai tos atsaldētu. Nolieciet malā.

    Ieberiet miltus seklā bļodā, pievienojiet papriku, citrona miziņu, šķipsniņu sāls un piparus.

    Citā seklā bļodā sakuliet olas. Samaliet maizi smalkās drupačās, saberiet tās uz šķīvja.

    Kad zivs atsalusi, sagrieziet filejas gareniski, aptuveni divus centimetrus platos pirkstiņos.

    Apvārtiet tos miltos, iemērcējiet olā, nokratiet lieko, tad apvārtiet drupačās un kārtojiet uz paplātes.

    Uz vidējas uguns lielā, nepiedegošā pannā uzkarsējiet vienu ēdamkaroti eļļas. Lieciet virsū zivju pirkstiņus un cepiet divas līdz trīs minūtes no katras puses vai arī tik ilgi, līdz tie kļūst zeltaini, kraukšķīgi un izcepušies.

    Gatavos pirkstiņus novietojiet uz dubultā salocītām virtuves salvetēm, lai tos nosusinātu. Ja nepieciešams, cepot nākamo porciju, pielejiet vēl eļļu.

    Tikmēr sasmalciniet zirņus, līdz tie pārvēršas jaukā, gaisīgā biezenī vai arī saspaidiet tos ar dakšiņu.

    Ievietojiet bļodā, smalki sagrieziet un pievienojiet piparmētru lapas, izspiediet citronu sulu un pievienojiet savas iecienītās garšvielas. Labi samaisiet un pasniedziet kopā ar kraukšķīgajiem zivju pirkstiņiem un svaigiem zaļajiem salātiem.

    Ja vēlaties pievienot kečupu, dariet to!

    Skaties "Džeimija supermaltītes ģimenei" televīzijas kanālā "FOX Life" svētdienās plkst. 12.00.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form