Foto: DELFI
Nekādu slepenu sastāvdaļu, vien visiem labi zināmas garšas! Kurš teicis, ka mājās gatavotam sieriņam jābūt tikpat perfektam kā veikalā nopērkamajam? Varbūt nedaudz nevīžīgā glazūra sieriņam piešķir papildu pievienoto vērtību. Pie darba!
120Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gvājpiena biezpiens125 gsviests50 gcukurs150 gtumšā šokolāde15 gsviests

Sagatavošana

1

Sviestu un cukuru liek blendera krūzē un saputo gaisīgā masā.

2

Kad sviesta krēms kļuvis vijīgi gaisīgs, nepārtraucot blendēšanu, pievieno biezpienu. Visu turpina jaukt, līdz veidojas viendabīga masa. Ja šķiet, ka biezpiena sieriņam nepieciešamas papildu piedevas – rozīnes, sukādes, šokolādes gabaliņi, marmelāde – šis ir mirklis, kad tos pievienot masai.

3

Sagatavoto biezpiena krēmu sarullē garā desiņā un ietin pārtikas plēvē vai, piemēram, silikona cepšanas loksnē. Protams, var arī sadalīt mazās porcijās un, veidojot nelielas "desiņas", katru no tām ietinot savā pārtikas plēves gabaliņā un rūpīgi nostiprinot tīstoklīšu galus.

4

Liek sagatavotos sieriņus ledusskapī atdzesēties un sastingt – tas var prasīt vairākas stundas.

5

Lai pagatavotu glazūru, šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē.

6

Sastingušos sieriņus iemērc glazūrā un liek uz cepampapīra. Kad visi sieriņi pārklāti ar šokolādi, liek ledusskapī atdzesēties.

7

Sarežģītais variants ar ietīšanu – cepampapīru sagriež piemērota izmēra kvadrātos (ar nelielu rezervi). Uz cepampapīra uzklāj plānu šokolādes slāni, kam virsū sēdina sieriņu. Pārklāj sieriņu no visām pusēm ar kausēto šokolādi un rūpīgi aiztin cepampapīru. Liek sieriņus ledusskapī atdzesēties un sastingt.

Lai labi garšo! Bet garšo daudz labāk par daudziem rūpnieciski pagatavotajiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!