Foto: Shutterstock
No prāvās ogu ražas bez ievārījumiem, marmelādēm un sulām var pagatavot arī ko grādīgāku - ogu liķieri jeb vasaras atmiņu stipro dziru.
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgogas (ķirši, avenes, mellenes, upenes, jāņogas u.c.)1 kgcukurs1 ldegvīns

Sagatavošana

1

3 l burkā liek ogas, neaizpildot vairāk par 80% no burkas, virsū uzber cukuru. Atstāj uz dažām dienām cukuru izkust. Kad cukurs izšķīdis ogu sulās, pārlej masu ar šņabi.

2

Burku slēgtā veidā noliek uz palodzes saules gaismā vai arī tumšā istabas kaktā. Katru dienu ietiecams vismaz divas reizes burku pakratīt, lai sastāvdaļas sajaucās.

3

Pēc 30-40 dienām būs izveidojies gatavs liķeris. To var glabāt tāpat burkā, bet labāk pārliet glītākā pudelē, un rotājumiem ielikt dažas svaigas ogas.

Svarīgi liķiera gatavošanā neizmantot jau bojātas ogas.

Iesūtīja: red

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!