Piena saldējuma recepte
Foto: Vida Press
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Šī saldējuma pagatavošanai nav nepieciešama īpaša ierīce. Tā kā sastāvā nav saldā krējuma, galu galā saldējums varbūt nav tik krēmīgs, tomēr garšas burvībai tas nekādi nekaitē. No norādītajiem daudzumiem iegūsi apmēram 1 litru saldējuma.

Visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.

Topošo saldējumu lej lēzenā, aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā. Saldē aptuveni 1-2 stundas vai līdz brīdim, kad masā sāk veidoties ledus kristāli.

Izņem trauku no saldētavas, ar dakšiņu samaisa, lai šķīdinātu veidojošos kristālus. Liek masu atpakaļ saldētavā.

Ja vēlas krēmīgāku kārumu, to gatavo saldējuma mašīnā.

Pēc stundas izņem trauku no saldētavas un vēlreiz samaisa ar dakšiņu. Liek atpakaļ saldētavā un pilnībā sasaldē.

Lai našķotos ar pašgatavoto kārumu, apmēram 30 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu jāizņem no saldētavas, lai tas nedaudz atkustu. Liek porciju trauciņos un pārkaisa ar kanēli.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form