Piena saldējuma recepte
Foto: Vida Press
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
385 g
385 g kondensētais piens ar cukuru
kondensētais piens ar cukuru
380 g
380 g kondensētais piens bez cukura
kondensētais piens bez cukura
500 ml
500 ml piens
piens
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
Pasniegšanai:
 
malts kanēlis
malts kanēlis
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Šī saldējuma pagatavošanai nav nepieciešama īpaša ierīce. Tā kā sastāvā nav saldā krējuma, galu galā saldējums varbūt nav tik krēmīgs, tomēr garšas burvībai tas nekādi nekaitē. No norādītajiem daudzumiem iegūsi apmēram 1 litru saldējuma.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā masā.

    Topošo saldējumu lej lēzenā, aukstumizturīgā traukā un liek saldētavā. Saldē aptuveni 1-2 stundas vai līdz brīdim, kad masā sāk veidoties ledus kristāli.

    Izņem trauku no saldētavas, ar dakšiņu samaisa, lai šķīdinātu veidojošos kristālus. Liek masu atpakaļ saldētavā.

    Ja vēlas krēmīgāku kārumu, to gatavo saldējuma mašīnā.

    Pēc stundas izņem trauku no saldētavas un vēlreiz samaisa ar dakšiņu. Liek atpakaļ saldētavā un pilnībā sasaldē.

    Lai našķotos ar pašgatavoto kārumu, apmēram 30 minūtes pirms pasniegšanas saldējumu jāizņem no saldētavas, lai tas nedaudz atkustu. Liek porciju trauciņos un pārkaisa ar kanēli.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form