Mājās gatavots plombīrs ar rozīnēm
Foto: Privātā arhīva foto
3.9000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l saldais krējums
saldais krējums
20-25 g
20-25 g vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1
1 bundža kondensētā piena ar cukuru
bundža kondensētā piena ar cukuru
pēc garšas
pēc garšas rozīnes
rozīnes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Mājās gatavota rozīņu plombīra recepti iesaka Natalija Novikova.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Atvēsinātam saldajam krējumam ievieno vaniļas cukuru un ar mikseri sakuļ gaisīgā, bet vēl lejamā konsistencē.

    Tad lēnām, tievā strūkliņā lej klāt kondensēto pienu, turpinot kult, līdz masa ieguvusi vijīgu konsistenci.

    Lai "atmodinātu" rozīņu garšu, 2–3 minūtes pirms pievienošanas saldējumam, pārlej tās ar stipru melno tēju. Kad tēju noliesi, rozīnes būs piebriedušas, tai pat laikā saglabājot garšu, krāsu un formu.

    Putukrējuma masā iecilā rozīnes, lej masu vafeļu glāzītēs un liek saldētavā sasalt uz pāris stundām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form