Foto: Marija Melngārša/Beverīnas novada pašvaldība
Nu jau ceturto gadu vasaras izskaņā Beverīnas novada Brenguļos norit "Tomātu svētki", kur notiek ne tikai tomātu izstāde, bet arī tiek noskaidrots tomātu svētku kulinārais meistars, un arī šis gads nebija izņēmums. Šogad svētkos kulinārā meistara titulu ieguva Zane Pekuse, kas "Tasty" lasītājiem atklāj savu uzvarētājrecepti – tomātu kečupu "Beidzot".
55Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gtomāti400 gpaprika3 gab.čili6 gab.ķiploku daiviņas2 TKraudene300 gievārījuma cukurs1 ĒKsāls50 mletiķis (9%)7 gagaragars

Sagatavošana

1

Visu sīki sagriež un vāra 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

2

Visu sagriezto un izvārīto sablendē un izberž cauri sietiņam.

3

Masu liek atpakaļ katlā, pieliek sāli un cukuru. Visu vāra 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Vāra bez vāka!

4

Masu atdzesē, pievieno agaru (bioloģisko) un etiķi. Vāra 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Liek sterilizētās burkās uz aizvāko.

Lai labi garšo!

Uzvarētāja Zane Pekuse saņem balvu par labāko recepti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!