Mājas kečups ziemai
Foto: Marija Melngārša/Beverīnas novada pašvaldība
3.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g tomāti
tomāti
400 g
400 g paprika
paprika
3 gab.
3 gab. čili
čili
6 gab.
6 gab. ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
2 TK
2 TK raudene
raudene
300 g
300 g ievārījuma cukurs
ievārījuma cukurs
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
50 ml
50 ml etiķis (9%)
etiķis (9%)
7 g
7 g agaragars
agaragars
  • Mērces ziemai
  • Citas mērces
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Nu jau ceturto gadu vasaras izskaņā Beverīnas novada Brenguļos norit "Tomātu svētki", kur notiek ne tikai tomātu izstāde, bet arī tiek noskaidrots tomātu svētku kulinārais meistars, un arī šis gads nebija izņēmums. Šogad svētkos kulinārā meistara titulu ieguva Zane Pekuse, kas "Tasty" lasītājiem atklāj savu uzvarētājrecepti – tomātu kečupu "Beidzot".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visu sīki sagriež un vāra 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.

    Visu sagriezto un izvārīto sablendē un izberž cauri sietiņam.

    Masu liek atpakaļ katlā, pieliek sāli un cukuru. Visu vāra 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Vāra bez vāka!

    Masu atdzesē, pievieno agaru (bioloģisko) un etiķi. Vāra 5 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Liek sterilizētās burkās uz aizvāko.

    Lai labi garšo!

    Uzvarētāja Zane Pekuse saņem balvu par labāko recepti:

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form