Foto: Shutterstock

Ingvers jāmarinē pašiem, jo "to, ko tirgo veikalos, var saukt vienīgi par izejvielu ķengāšanu," pārliecināts Tasty.lv lasītājs HC, kurš piedāvā savu ingvera marinēšanas recepti.

5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgingvera sakne1 glāzeūdens1 glāzegalda etiķis 9%1 glāzecukurs1 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Ņem svaigu ingvera sakni un nomizo, vēlams, ar dārzeņu mizojamo nazīti, lai būtu mazāk zudumu.

2

Ar virtuves kombainu sašķēlē ingveru perpendikulāri šķiedrai. Šķēlītēm jābūt plānām, citādi ingvera šķiedras ķersies starp zobiem.

3

Sagrieztās šķēlītes kārto traukā, katru slāni viegli pārkaisot ar sāli. Kad tas izdarīts, gatavo vienkāršāko marinādi pasaulē: glāze ūdens, glāze 9% etiķa, glāze cukura un ēdamkarote sāls. Visu sajauc katlā un maisot silda, līdz cukurs un sāls izkusis.

4

Ingveru pārlej ar gatavo marinādi, atstāj uz diennakti istabas temperatūrā. Pēc tam trauku liek ledusskapī, un ļauj ievilkties vēl 6 dienas.

Marinēto ingveru var ēst kā piedevu pie zupām (receptes autoram garšo ar boršču un soļanku), uz maizes, kā arī daudz kur citur. Glabā ledusskapī. Derīguma termiņš - ilgs. HC ir glabājis marinēto ingveru pat gadu, nekas slikts neesot noticis. Galvenais, lai marināde pilnībā nosegtu ingveru. "Pie marinādes es nelieku nekādas lapas, nekādus piparus, izvēlos parastāko etiķi. Ar visādiem ābolu, aveņu un kādiem tur vēl etiķiem neesmu mēģinājis, un neizjūtu vajadzību. Tie tik sabojās ingvera izteikto garšu!" raksta HC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!