Mājas saldskābā maize no 'ķieģelīša'
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
IERAUGAM
1
1 rudzu formas maize ("ķieģelītis")
rudzu formas maize ("ķieģelītis")
1 l
1 l kefīrs
kefīrs
250 g
250 g cukurs
cukurs
` sauja
` sauja ķimenes
ķimenes
MĪKLAI
250 ml
250 ml kefīrs
kefīrs
2 šķipsnas
2 šķipsnas citronskābe
citronskābe
1
1 paciņa rauga (presētā)
paciņa rauga (presētā)
1,5 kg
1,5 kg izsijāti milti
izsijāti milti
  • Latvijas svētku receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Maize
  • "Uzcept maizi mājās brīvdienu rītos un piepildīt telpu ar aromātisku smaržu –tajā ir kaut kas kārdinošs un mīļš. Šādu maizīti pirmo reizi nogaršoju apmēram 1978. gadā, kad mani ar to pacienāja kāda daktere. Šī tad nu ir viņas ieteiktā recepte, ko esmu atzinusi par labu esam," tā pārbaudītu maizes recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo ieraugu. "Ķieģelīša" klaipam nogriež garozu, sagriež maizi mazos gabalos, liek bļodā un pārlej ar kefīru. Pieberu cukuru un ķimenes. Visu izmaisa un notur 24 stundas.

    Pēc 24 stundām gatavo mīklu. Uzsilda 250 ml kefīra, pievieno tam citronskābi un iemaisa, pielej mīklas ieraugam.

    Pievieno raugu un izsijātus kviešu miltus. Mīca tik ilgi, kamēr mīkla nelīp pie rokām. Uzraudzē divas stundas.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj plāti ar kļavu lapām.

    No mīklas veido kukulīšus un liek uz plāts, tad šauj krāsnī.

    Pēc 15 minūtēm samazina temperatūru līdz 185 grādiem un turpina cept vēl 1 stundu un 25 minūtes.

    Izņem no krāsns, pārziež kukulīšus ar ūdeni, pārklāj ar drāniņu un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form