Latvietim vienmēr ir "garšojis" labi paēst, tomēr ēšanas paradumi laika gaitā mainījušies. Agrāko skābputru, zirņu pīšu, kļocku un ķīsēļu vietā stājušies pavisam citi, laikmetam atbikstošāki, ēdieni. Tomēr latvieša dabā ir turēties pie pārbaudītām vērtībām, maksimāli izmantojot to, ko daba spēj dot tepat mājās. Šefpavārs Raimonds Zommers savā pavārgrāmatā "Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve", kas jau šomēnes sasniegs lasītājus, piedāvā jaunas idejas un iedvesmu, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un, tajā pašā laikā, oriģinālā un neparastā veidā. Izmēģini šo recepti!
14400Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gcūkas šķiņķis (augšdaļa)10 ĒKsāls1 ĒKgaišais Muscovado cukurs8 ķiploka daiviņas1 kgsvaigi gurķi100 gsīpoli10 gdilles4 ĒKpūdercukurs150 ml9% etiķis100 mleļļa2 ĒKsāls3 ķiploka daiviņas1 TKsmaržīgie pipari4 šķēlesrupjmaize2 ĒKrapšu eļļa4 ĒKmārrutki4 ĒKkaņepju sviests

Sagatavošana

1

Sāla šķiņķi: sagatavo šķiņķa gabalu. Sāli samaisa ar gaišo "Muscovado" sīrupu.

2

Ķiplokus nomizo un sakapā vai saspaida. Šķiņķi ierīvē ar sāls un cukura maisījumu, virsū klāj sasmalcinātos ķiplokus.

3

Ieliek piemērotā traukā un uz 10 dienām ievieto ledusskapī.

4

Pēc tam notīra lieko sāls maisījumu un ķiplokus. Šķiņķi sagriež plānās šķēlēs.

5

Marinē gurķus: noskalotus gurķus sagriež gareniski plānās šķēlēs, sīpolus nomizo un sagriež plānās ripiņās, ķiplokus nomizo un sakapā.

6

Gurķus liek lielā bļodā, pievieno sīpolus, ķiplokus, dilles, pūdercukuru, sāli, etiķi, eļļu un smaržīgos piparus.

7

Rūpīgi samaisa un atstāj, lai vismaz vienu stundu marinējas.

8

Rupjmaizi sadrupina, pievieno eļļu un samaisa.

9

Kaņepju sviestu pirms pasniegšanas uzsilda.

10

Gurķus pilda porciju veidnītē un liek uz šķīvja. Apkārt kārto gaļas šķēles, rupjmaizi, mārrutkus un kaņepju sviestu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!