Mājas siers ar dillēm
Foto: DELFI
3.0000 2
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 l
1 l piens
piens
 
citronskābe
citronskābe
 
garšvielas
garšvielas
 
dilles
dilles
 
buljona kubiņš
buljona kubiņš
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Pasaules Virtuve
  • Mājas siers ar dillēm – garšīgs tāpat vai uz maizes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pienu uzvārīju un mirklī, kad tas ceļas katlā uz augšu, iemetu un samaisīju nedaudz (trešdaļu tējkarotes apmēram) citronskābes.

    Sametu iekšā sīki sagrieztas dilles, buljona kubiciņu (sadrupinātu).

    Tad sagāzu smalkā sietā (var arī marlē), notecināju.

    Pēc tam zem sloga palieku un pēc mirkļa ēdu.

    Tikai nelaime tā, ka baigi maz sanāk. No tā litra man sanāca tikai tik daudz, lai to uzgrieztu uz kādām 3 - 4 sviestmaizītēm. Bet garšīgs gan.

    Klāt var likt visvisādas garšvielas. Tā kā, ņemot veikalā pirktu pienu, sanāk dārgi, marlē vai sietā pastāv, kamēr notek liekais šķidrums. Es neturēju ilgāk par 5 minūtēm. Slogs - da jebkas! Kaut kas smagāks - pilna burciņa ar ūdeni, kāds nomazgāts akmens, nu vienalga kas. Īstenībā tam slogam nav lielas nozīmes, ēst var arī bez tā. Tas tik tā - smukumam, lai tas ritulītis būtu tāds kā veikalā.

    Iesūtīja: kamzoliite

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form