Mājās siets siers ar svaigu papriku
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Siers ar papriku ir pagaidām labākā mājās sieta siera recepte, ko esmu atklājusi. Garšo lieliski!" tā pārbaudītu recepti piesaka mūsu lasītāja Agnese Berezovska.

Papriku sablendē līdz putrveida konsistencei.

Katliņā ielej pienu un kefīru (Agnese izmanto tuvējā veikalā nopirktos "Limbažu piena" produktus), pievieno sakultas olas ar sāli. Liek karsēties, visu laiku maisot, kamēr sāk atdalīties sūkalas (skat.foto).

Ņem katlu nost no uguns, pievieno papriku, apmaisa un pagaida 10 minūtes, lai garša ievelkas, gaidīšanas laikā masu ik pa laikam apmaisot.

Lej masu marlē, nosien un uz pāris stundām uzliek virsū kādu slogu, lai notecinātu lieko šķidrumu. Jāņem vērā, ka, notecinot pārāk daudz šķidruma, siers būs sauss. Pēc pāris stundām slogu noņem sieru ar visu marli liek ledusskapī uz nakti.

Nākamajā rītā griež šķēlēs un bauda.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form