Foto: Shutterstock
Mājās taisīts saldējums - godībām var rotāt ar laima gabaliņiem, laima sīrupu, piparmētru lapiņām, augļu biezeņiem.
300Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 mlsaldais krējums 5%3 ĒKaugļu cukurs vaniļas cukurs vai ekstrakts vai cita mīļākā garšviela (kanēlis īrisa bonbongas šokolāde riekstu gabaliņi kokosriekstu skaidiņas karamele (mājās taisīta) u.tml.)3 gab.olu dzeltenumi

Sagatavošana

1

Saputo saldo krējumu putukrējumā.

2

Saputo 3 olu dzeltenumus ar vēl 1-3 ĒK cukura pēc garšas.

3

Sajauc visu kopā, pieliek vaniļas cukuru (vai visas garšvielas, kas nav gabaliņos) un, ja nav speciālā saldējuma aparāta, liek saldētavā, pēc apmēram 2 stundām - skatās uz aci - kad saldējums gar trauka maliņām sasalis, saputo vēlreiz, ja grib, vēl pēc 2 stundām putošanu atkārto (tas tāpēc, lai saldējumā nebūtu ledus kristāliņu).

4

Pēdējā putošanas reizē ar karoti, nevis mikseri, iejauc piedevas (ar karoti tāpēc, lai neatdauzītu, piemēram, karameli no riekstiem) un liek sasalt, līdz lietošanai.

5

Ja servē godos, no saldētavas ņemt ārā kādas 15 minūtes pirms pasniegšanas, lai var smuki sagriezt, ja nav saldējamās karotes.

P.S. viss kopā sanāk ap 400 ml saldējuma.

Iesūtīja: Jojo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!