Mājās vītināta cūkgaļa
Foto: Shutterstock
3.9000 10
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg cūkgaļas karbonāde
cūkgaļas karbonāde
 
sāls
sāls
500 ml
500 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
2-3
2-3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
1-2
1-2 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
Garšvielu maisījums
1 TK
1 TK melnie pipari
melnie pipari
1 TK
1 TK koriandrs
koriandrs
3 TK
3 TK paprikas pulveris
paprikas pulveris
1/2 TK
1/2 TK čili piparu pulveris
čili piparu pulveris
1
1 anīsa zvaigznīte
anīsa zvaigznīte
1 TK
1 TK rozmarīns (kaltēts)
rozmarīns (kaltēts)
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Gaļas uzkodas
  • Kaltēšana un žāvēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Vītinātu cūkgaļas karbonādi, kas, plāni sagriezta, ir izcila uzkodu delikatese, iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Recepte ir ļoti vienkārša, ir tikai nepieciešams laiks - vismaz 34 dienas.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Karbonādes gabalu liek paplātē, kas atbilst gaļas gabala lielumam. Gaļu bagātīgi apber ar sāli, noklājot virsmu pilnībā. Liek ledusskapī un notur trīs dienas, katru dienu gaļu pagrozot.

    Pēc trīs dienām gaļu tekošā ūdenī noskalo, atbrīvojoties no sāls. Sagatavo marinādi: bļodā, kurā varēs ieguldīt gaļas gabalu, ielej etiķi, iemaisa vienu ēdamkaroti sāls, pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, svaigi maltus melnos piparus un rozmarīna zariņus. Etiķī iegulda gaļu, nosedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti.

    Nākamajā dienā gatavo garšvielu maisījumu vītināšanai. Samaisa visas garšvielas (anīsa zvaigznītei iztīrot sēkliņas) un ar piestu sagrūž pulverī. Pievieno nedaudz sāls, izmaisa.

    Gaļu noslauka sausu, izvārta garšvielu maisījumā un ietin cepamajā papīrā, ar aukliņu nosienot un veidojot gaļas gabalam apaļas ruletes formu. Liek gaļu ledusskapī un notur 30 dienas.

    Pēc 30 dienām gaļu var tīt laukā, griezt šķēlītēs un pasniegt.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form