Foto: Shutterstock
Vītinātu cūkgaļas karbonādi, kas, plāni sagriezta, ir izcila uzkodu delikatese, iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Recepte ir ļoti vienkārša, ir tikai nepieciešams laiks - vismaz 34 dienas.
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgcūkgaļas karbonāde sāls500 mlābolu etiķis3 ķiploka daiviņas šķipsnamelnie pipari2 rozmarīna zariņi GARŠVIELU MAISĪJUMS:1 TKmelnie pipari1 TKkoriandrs3 TKpaprikas pulveris0.5 TKčili piparu pulveris1 anīsa zvaigznīte1 TKrozmarīns (kaltēts)

Sagatavošana

1

Karbonādes gabalu liek paplātē, kas atbilst gaļas gabala lielumam. Gaļu bagātīgi apber ar sāli, noklājot virsmu pilnībā. Liek ledusskapī un notur trīs dienas, katru dienu gaļu pagrozot.

2

Pēc trīs dienām gaļu tekošā ūdenī noskalo, atbrīvojoties no sāls. Sagatavo marinādi: bļodā, kurā varēs ieguldīt gaļas gabalu, ielej etiķi, iemaisa vienu ēdamkaroti sāls, pievieno saspiestas ķiploku daiviņas, svaigi maltus melnos piparus un rozmarīna zariņus. Etiķī iegulda gaļu, nosedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz nakti.

3

Nākamajā dienā gatavo garšvielu maisījumu vītināšanai. Samaisa visas garšvielas (anīsa zvaigznītei iztīrot sēkliņas) un ar piestu sagrūž pulverī. Pievieno nedaudz sāls, izmaisa.

4

Gaļu noslauka sausu, izvārta garšvielu maisījumā un ietin cepamajā papīrā, ar aukliņu nosienot un veidojot gaļas gabalam apaļas ruletes formu. Liek gaļu ledusskapī un notur 30 dienas.

5

Pēc 30 dienām gaļu var tīt laukā, griezt šķēlītēs un pasniegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!