Makaroni ar ķirbja un saldā krējuma mērci
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
100 g
100 g makaroni (visgardāk būs ar tagliatelle vai penne)
makaroni (visgardāk būs ar tagliatelle vai penne)
50 g
50 g auksti kūpināts šķiņķis
auksti kūpināts šķiņķis
150 g
150 g ķirbis
ķirbis
80 g
80 g saldais krējums
saldais krējums
50 ml
50 ml buljons
buljons
0.5 gab.
0.5 gab. sīpols
sīpols
0.3 gab.
0.3 gab. asais pipars (var aizstāt ar čili pulveri)
asais pipars (var aizstāt ar čili pulveri)
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
pēc garšas
pēc garšas sāls, malti melnie pipari
sāls, malti melnie pipari
Pasniegšanai:
 
rīvēts siers
rīvēts siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ķirbji ir piemēroti ne tikai zupām vai sautējumiem, bet arī mērcēm! Kopā ar apcepta šķiņķa gabaliņiem mērce kļūs sulīga un sātīga, savukārt ķiploki un nedaudz asuma lieliski sader ar ķirbju saldumu. Bet būtiskākais – sevišķi viegli un ātri pagatavot!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Makaronus vāra pēc ražotāja norādījumiem uz iepakojuma.

    Uzkarsētā pannā ber nelielos gabaliņos sagrieztu šķiņķi un smalki sagrieztu sīpolu. Dažas minūtes apcep, līdz sīpols kļūst mīksts.

    Pievieno sīki sasmalcinātu ķiploku un maisot apcep vēl aptuveni minūti.

    Pannā ieber rupji sarīvētu ķirbi un sīki sasmalcinātu aso piparu. Cep 3-4 minūtes.

    Pievieno saldo krējumu, buljonu un, samazinot karstumu, ļauj uzvārīties. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Pasniedz makaronus šķīvī, pārlejot ar mērci. Pārber ar rīvētu cieto sieru.

    Ja vēlas biezāku, krēmīgāku mērci, buljona vietā izmanto saldo krējumu.

    Papildus ķirbim var pievienot arī sagrieztus šampinjonus – tad ēdiena garša būs vēl bagātīgāka.

    Ja šķiņķa gaļa ir pietiekami sāļa, sāls nav jāpievieno.

    Pasniedzot šo ēdienu, visgardāk makaronus ir apbārstīt ar cieto sieru, bet varat izmantot arī citu savu iecienītu sieru.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form