Foto: Shutterstock
Sātīgai pusdienu maltītei - makaroni ar siera un bazilika mērci.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gmakaroni1 gab.sīpols1 gab.paciņa kausētā siera150 gsaldais krējums sāls Santa Maria malti melnie pipari Santa Maria baziliks

Sagatavošana

1

Vārošā sālsūdenī vāra makaronus (ieteicams – spirālveida vai tamlīdzīgus, kas labi uztvers krēmīgo mērci).

2

Pa to laiku sakapā sīpolu (var izmantot pāris ĒK Santa Maria apcepto sīpolu pārslu) un apcep eļļā. Pievieno saldo krējumu un uzvāra.

3

Ja izmanto kaltētos sīpolus – krējumu uzsilda, pievieno sīpolus, pēc tam iemaisa kausēto sieru un maisot izkausē uz nelielas liesmas.

4

Mērcei dāsni pievieno kaltēto baziliku (1- 2 tējkarotes – pēc garšas), ļauj nedaudz novārīties, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5

Makaronus nokāš, pārlej ar mērci un izmaisa. Pasniedzot dekorē ar sakapātām svaigām bazilika lapiņām vai pētersīļiem.

Iesūtīja: Santa Maria

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!