Ak, saldi svaigie cukurzirnīši, jūsu sezona ir klāt! Mūsmājās tas nozīmē, ka jebkurā receptē, kur jāpievieno zaļumi, tiek likti cukurzirnīši. Kuš, tikai nestāstiet to parastajiem zaļajiem zirnīšiem, tomēr nekas nespēj pārspēt maigās, saldās un kraukšķīgās cukurzirnīšu pākstis, tās ir mans vasaras dārzenis Nr.1, kas spēj konkurēt vien ar tomātiem un kukurūzu.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gīsi makaroni250 gsniega krabju nūjiņas2 saujascukurzirņu pākstis3 ĒKsviests150 gParmezāna siers pēc garšassāls, melnie pipari

Sagatavošana

1

Tā kā ne kukurūzas, ne tomātu laiks vēl īsti nav sācies, manā virtuvē valda cukurzirnīši. Arī šajā receptē - pasta ar sviestu, sniega krabjiem un, protams, saldajiem zirnīšiem!

2

Es izmantoju sniega krabju gaļu, bet to var aizstāt ar garnelēm vai smalki sagrieztu vistu.

3

Kā pagatavot? Pavisam vienkārši! Uzvāri pastu, nokāšot ūdeni, daļu no tā ielej trauciņā, noderēs mērcei!

4

Lielā dziļā pannā liek sviestu, saplucinātas sniega krabja nūjiņas, uz pusēm pārgrieztas cukurzirņu pākstis. Pievieno gatavos makaronus un karsē, ik pa laikam apmaisot, līdz sviests izkusis un ēdiens uzsilis.

5

Pārkaisi ar rīvētu cieto sieru (es izmantoju Parmezānu) un pielej nedaudz ūdeni, kurā vārījušies makaroni. Pēc garšas pievieno sāli un piparus un - baudi! Cukursalda vasara pusdienu šķīvī!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!