Foto: Shutterstock

Makaroni ar valriekstu un grilētas paprikas pesto neliks vilties nevienam. Garšīgā, riekstainā pesto mērce, kas papildināta ar fantastisko maskarponi, dos sātu un apmierinājumu. Pesto pagatavošanai būs vajadzīgas grilētas paprikas, kuras vari cept cepeškrāsnī pati vai izmantot jau konservētas paprikas.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gīsi makaroni3 grilētas paprikas100 gvalrieksti25 gparmezāna siers, plus nedaudz porciju apkaisīšanai1 ķiploka daiviņa saujabaziliks2 ĒKolīveļļa50 gmaskarpone vai salds krējums pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Uzvāra sālsūdeni makaroniem un vāra tos gandrīz gatavus (al dente). Pirms nokāš makaronus, noglabā vienu krūzīti makaronu ūdens. Smalki sarīvē parmezāna sieru. Gabaliņos sagriež papriku un ķiploku. Dažas skaistākās bazilika lapiņas noglabā porciju rotāšanai, pārējo baziliku rupji sagriež.

2

Pagatavo pesto. Pannā apgrauzdē valriekstus. Pusi riekstu sasmalcina mikserī vai saberž piestā. Tiem pievieno sagriezto papriku, ķiploku, svaigi maltus piparus, parmezāna sieru, baziliku un samaļ vai saberž. Pagaršo sāli. Ja nepieciešama masa plastiskāka, pievieno nedaudz makaronu ūdeni.

3

Dziļā pannā liek nokāsto pastu, pievieno pesto, maskarponi vai saldo krējumu un kādas 3 – 4 ēdamkarotes makaronu ūdens. Visu samaisa, līdz maskarpone ir izkususi. Ja nepieciešams, pievieno vēl makaronu ūdeni. Pasniedzot, rotā ar bazilika lapiņām, atlikušajiem valriekstiem, kurus, ja nepieciešams salauž smalkāk un uzrīvē dažas parmezāna siera skaidiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!