Foto: Shutterstock
Tradicionālas garšas un formas vienā lielā cepamtraukā – tāds ir makaronu sacepums ar sulīgu tomātu mērci, divu veidu sieriem un baklažāna gabaliņiem. Ēd, kamēr siers vēl ir silts un staipīgs!
70Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.baklažāni40 golīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 gab.sīpols4 gab.ķiploka daiviņas1 šķipsnapaprikas pulveris400 g"penne" formas makaroni1 burka tomātu mērce ar dārzeņiem100 gcietais siers250 gmocarella

Sagatavošana

1

Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Cepešplāti izklāj ar cepampapīru. Plātē ber baklažāna gabaliņus, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

3

Tikmēr sakapā sīpolu, saspiež ķiploka daiviņas. Kad baklažāni apcepušies, tiem cepešplātē pieber sīpolus un ķiplokus, pārkaisa ar paprikas pulveri, visu apmaisa un liek atpakaļ krāsnī cepties vēl 15 minūtes.

4

Tikmēr "Penne" makaronus novāra sālsūdenī līdz "al dente" gatavībai (mazliet vēl cieti). Nokāš un atliek malā vēlākam.

5

Ņem cepeštrauku un saber tajā makaronus. Tos pārlej ar tomātu mērci (šim mērķim var izmantot gan veikalos nopērkamās tomātu mērces ar dārzeņiem, gan paša gatavotu itāliešu "marinara" mērci).

6

Cepeštraukā makaroniem pievieno krāsnī apceptos baklažānus, sīpolus un ķiplokus. Masā iecilā arī sarīvētu cieto sieru un saplucinātus mocarellas gabaliņus.

7

Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem. Liek makaronu sacepumu krāsnī un cep 25 minūtes, līdz siers izkusis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!