Makaronu sacepums ar baklažāniem un sieru
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. baklažāni
baklažāni
40 g
40 g olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 šķipsna
1 šķipsna paprikas pulveris
paprikas pulveris
400 g
400 g "penne" formas makaroni
"penne" formas makaroni
1
1 burka tomātu mērce ar dārzeņiem
burka tomātu mērce ar dārzeņiem
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
250 g
250 g mocarella
mocarella
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Makaronu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionālas garšas un formas vienā lielā cepamtraukā – tāds ir makaronu sacepums ar sulīgu tomātu mērci, divu veidu sieriem un baklažāna gabaliņiem. Ēd, kamēr siers vēl ir silts un staipīgs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Cepešplāti izklāj ar cepampapīru. Plātē ber baklažāna gabaliņus, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa sāli un piparus. Liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes.

    Tikmēr sakapā sīpolu, saspiež ķiploka daiviņas. Kad baklažāni apcepušies, tiem cepešplātē pieber sīpolus un ķiplokus, pārkaisa ar paprikas pulveri, visu apmaisa un liek atpakaļ krāsnī cepties vēl 15 minūtes.

    Tikmēr "Penne" makaronus novāra sālsūdenī līdz "al dente" gatavībai (mazliet vēl cieti). Nokāš un atliek malā vēlākam.

    Ņem cepeštrauku un saber tajā makaronus. Tos pārlej ar tomātu mērci (šim mērķim var izmantot gan veikalos nopērkamās tomātu mērces ar dārzeņiem, gan paša gatavotu itāliešu "marinara" mērci).

    Cepeštraukā makaroniem pievieno krāsnī apceptos baklažānus, sīpolus un ķiplokus. Masā iecilā arī sarīvētu cieto sieru un saplucinātus mocarellas gabaliņus.

    Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 180 grādiem. Liek makaronu sacepumu krāsnī un cep 25 minūtes, līdz siers izkusis.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.