Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē
Foto: DELFI
1.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g Vistas fileja
Vistas fileja
1 gab.
1 gab. Cukīni
Cukīni
1 gab.
1 gab. Burkāns
Burkāns
1 gab.
1 gab. Paprika
Paprika
3 gab.
3 gab. Ķiploki, daiviņas
Ķiploki, daiviņas
1 gab.
1 gab. Laims
Laims
1 ĒK
1 ĒK Medus
Medus
pēc garšas
pēc garšas Sojas mērce
Sojas mērce
3 ĒK
3 ĒK Ingvers, svaigs
Ingvers, svaigs
 
Eļļa, cepšanai
Eļļa, cepšanai
 
Saldā čili mērce, pasniegšanai
Saldā čili mērce, pasniegšanai
pēc garšas
pēc garšas Sīpolloki, pasniegšanai
Sīpolloki, pasniegšanai
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Ķīniešu nacionālā virtuve
  • Makaronu salāti
  • "Šie kraukšķīgie un krāsainie salāti ar dārzeņiem un vistas gaļu būs īsts atklājums austrumniecisku garšu cienītājiem. Ierasts, ka ķīniešu ēdienos parasti tiek izmantotas nūdeles, bet kādēļ gan neaizstāt tās ar makaroniem? Tas ir ne vien lētāks, bet arī ēšanai daudz parocīgāks produkts," raksta receptes autore Nikola. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej ūdeni ūdeni, pievieno šķipsnu sāls, ēdamkaroti eļļas, kad ūdens sāk vārīties, ieber makaronus un vāra, sekojot norādēm uz paciņas.

    Vistas fileju sagriež gabaliņos vai strēmelītēs, pierīvē vienu ķiploka daviņu, centimetru garu ingvera saknes gabaliņu, pievieno sojas mērci, samaisa un atstāj marinēties.

    Cukīni gareniski pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Burkānu nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Paprikai izņem sēklotni. Sīpollokus sasmalcina.

    Pannā uzkarsē 1–2 ēdamkarotes eļļas, un uz lielas uguns liek cepties cukīni – cep aptuveni 2-3 minūtes, tad ņem nost no pannas un liek lielā bļodā. Pannā atkal lej 1–2 ēdamkarotes eļļas, liek cepties burkānus, papriku un cep aptuveni 3–4 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad liek dārzeņus bļodā pie cukīni.

    Pannā liek cepties vistas gaļu (eļļu vairs nepievieno) un apmaisot cep 3–4 minūtes, līdz tā ir gatava, tad gaļu liek bļodā pie pie pārējām sastāvdaļām.

    Pievieno bļodas saturam ēdamkaroti medus (ja nav, medu var aizstāt ar cukuru), piespiež ar spiedi divas ķiploka daiviņas.

    Makaronus nokāš, ber atpakaļ katlā, pievieno 3-4 ēdamkarotes sojas mērces un samaisa. Kad makaroni nedaudz atdzisuši, liek tos bļodā pie pārējām sastāvdaļām, pievieno laima sulu, lociņus, samaisa un pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno vēl sojas mērci. Ja trūkst skābuma, var pievienot vēl laima sulu vai rīsu etiķi (tas ir daudz maigāks, nekā parastais etiķis).

    Rezultātā iegūsti lielu bļodu ar gardiem salātiem, kurus var pasniegt gan siltus, gan aukstus.

    Padoms: veselīgākam rezultātam izvēlies pilngraudu makaronus un cepot samazini eļļas daudzumu.

    Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem ķīniešu gaumē
    Foto: DELFI

    Tos liek bļodiņās un pārlej ar saldskābo čili mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form