Foto: Privātais arhīvs

"Šo recepti atklāju pavisam nesen, bet tā ideāli apvieno garšīgāko no Vidusjūras virtuves. Siltie makaroni lieliski garšo ar grieķu kalamata olīvām, kas ir īpaši gaļīgas, bet fetas siera sāļums sajaucas ar čirkainā lapu kāposta (jā, tas ir tas pats kale) svaigumu," par savu recepti raksta Jānis. Recepte piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmakaroni5 lapu kāposta kāti10 kalamata olīvas pēc garšaskaltēti tomāti100 gfetas siers MĒRCEI:4 ĒKolīveļļa1 ĒKcitronu sula0.5 TKraudene ķiploka daiviņa svaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Vispirms lielā bļodā saplucini lapu kāposta lapiņas. Tad sagriez smalki olīvas un kaltētos tomātus. Sadrupini arī fetas sieru.

2

Olīvas, tomātus un sieru neliec vēl klāt lapu kāpostiem!

3

Uzliec vārīties makaronus. Vāri, kā norādīts uz paciņas.

4

Kamēr makaroni vārās, saspied ķiploka daiviņu (bez tās var arī iztikt) un sajauc visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.

5

Kad makaroni izvārīti, nokās tos un karstus ber virsū lapu kāposta gabaliņiem. Karstie makaroni liks tiem palikt zaļākiem un mīkstākiem. Tad uzber sasmalcinātās olīvas, kaltētos tomātus un fetas sieru. Pārlej visu ar mērci un kārtīgi samaisi.

6

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas!

Iesūtīja: Jānis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!