Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.
50Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
350 gmakaroni250 gČederas siers (sarīvēts)1 porcija bešamela mērce1 TKangļu sinepes1.5 ĒKbaltmaizes rīvmaize1.5 ĒKParmezāna siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni liek sildīties uz 200 grādu atzīmi.

2

Makaronus vāra verdošā ūdenī aptuveni 12 minūtes, vai pēc uz paciņas norādītajām instrukcijām, līdz tie ir kļuvuši mīksti. Kad makaroni gatavi, tos kārtīgi nosusina.

3

Gatavo bešamela mērci, pēc šīs receptes, kurā iemaisa sarīvēto Čederas sieru un sinepes, ja izmanto.

4

Mērcei pieber makaronus, un visu kārtīgi samaisa. Gatavo masu liek siltumisturīgā sacepuma traukā.

5

Makaroniem pa virsu uzber rīvmaizi un sarīvētu Parmezāna sieru.

6

Cep uz vidējām redelītēm cepeškrāsnī aptuveni 20 līdz 30 minūtes. Gatavā sacepuma virsa būs viegli zeltaina, un mērce burbuļos.

Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas kopā ar svaigiem lapu salātiem. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!