Foto: mosfood
Reizēm gadās tādas dienas, kad nav ne spēka, ne iedvesmas radīt jaunus virtuves brīnumus. Tādās reizēs man palīdz maltā gaļa, raksta Milēdija.

Man saldētavā allaž ir maltās gaļas krājumi - cūkgaļa, liellopa gaļa, vistas gaļa... Atliek vien atsaldēt un pagatavot maltīti! Maltā gaļa vismaz manā skatījumā ir universāla - no tās var pagatavot gan ļoti vienkāršus, gan sarežģītus ēdienus. Šai reizei piedāvāju pagatavot maltās gaļas "ligzdiņas" ar pildījumu. Ko pildīt? Viss atkarīgs no katra paša garšas kārpiņām un gaumes, viens no maniem iecienītākajiem pildījumiem ir sēnes un siers. Pie darba!

9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 40
500 gmaltā gaļa sēnes1 ola1 tomāts200 gcietais siers1 sīpols pēc garšasgaršvielas svaigi zaļumi1 TKolīveļļa

Sagatavošana

1

Sagatavo malto gaļu - saldēto gaļu atlaidina, kārtīgi samīca, piejaucot klāt nedaudz sāli un garšvielas.

2

Ņem karstumizturīgu, cepeškrāsnij piemērotu trauku un ietauko to. Es kotlešu cepšanai izmantoju mafinu formu - ļoti ērti, rezultātā iegūstu akurātas, vienāda izmēra porcijas! Un, pats svarīgākais, šādi cepot, kotletes nav tik treknas, jo netiek peldinātas eļļā un taukos!

3

Ņem rokās gaļu, izveido bumbiņu, ko liek cepamformā un pieplacina, veidojot ligzdiņu.

4

Kad gaļas "ligzdiņas" sagatavotas, ķeras pie pildījuma. Šajā gadījumā - sēnēm. Te ir divi varianti. Divas iecienītākās izvēles mūsmājās pildījumam ir svaigi šampinjoni un sīpols vai arī sālītas sēnes ar svaigiem zaļumiem un olu-siera cepuri.

5

Šampinjonu pildījums: Sēnes rūpīgi notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Sakarsē pannu un apcep šampinjonus kopā ar smalki sagrieztu sīpolu. Sagatavoto masu pilda maltās gaļas "ligzdiņās" un pārsedz ar tomāta šķēli.

6

Pēc tam atkal brīva improvizācija - var sajaukt skābo krējumu ar sinepēm. Var izmantot majonēzi vai ņemt olīveļļu ar garšaugiem. Var pievienot ķiplociņu. Cik cilvēku, tik izvēles iespēju! Izvēlēto mērci samaisa ar rupji rīvētu sieru un iegūto masu liek uz tomāta šķēles.

7

Sālītu sēņu pildījums: sālītās sēnes ir "slinkais" variants. Sēnes noskalo un liek gaļas "ligzdiņās", pāri kaisa svaigus zaļumus.

8

Olu sakuļ un sajauc ar smalki rīvētu sieru, pievieno sāli un piparus, kā arī citas garšvielas pēc garšas. Iegūto masu pārlej par gaļas ligzdiņām, kurās "sēž" sālītās sēnes.

9

Cepamtrauku liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos, līdz gatavs - aptuveni 20 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!