Foto: Privātais arhīvs

Ledusskapja tālākajā stūrī aizķēries pikucis maltās gaļas, bet slinkums cept kotletes? Atliks vien nopirkt ziedkāpostu un 10 minūšu laikā uzmeistarot krāsnī iešaujamu sacepumu. Ja ziedkāposti neiet pie sirds, aizstāj tos ar apceptām kabaču šķēlītēm.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 gab.ziedkāposti400 gmaltā gaļa3 ĒKtomātu pasta100 gkūstošs siers1 gab.sīpols pēc garšaseļļa pēc garšasmelnie pipari, sāls pēc garšaslociņi

Sagatavošana

1

Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs un vāra sālsūdenī, līdz tās kļuvušas mīkstas.

2

Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, var izmantot maigākos šalotes sīpolus. Pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu un apcep līdz zeltainumam.

3

Pievieno malto gaļu un apcep. Sāli un piparus liek pēc garšas.

4

Kad gaļa gatava, liek tomātu biezeni un samaisa. Ja ledusskapī aizķērusies pile saldā krējuma, var pievienot to.

5

Ietauko cepamo trauku un tajā pamīšus kārto malto gaļu un ziedkāpostus.

6

Cep 220 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Piecas minūtes pirms izņemšanas sacepumu pārkaisa ar sarīvētu vai šķēlītēs sagrieztu sieru.

7

Gala rezultātu pārkaisa ar lociņiem un pasniedz karstu.

Recepti iesūtījusi: Dita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!