Maltās gaļas un ziedkāpostu sacepums ar sieru
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Ledusskapja tālākajā stūrī aizķēries pikucis maltās gaļas, bet slinkums cept kotletes? Atliks vien nopirkt ziedkāpostu un 10 minūšu laikā uzmeistarot krāsnī iešaujamu sacepumu. Ja ziedkāposti neiet pie sirds, aizstāj tos ar apceptām kabaču šķēlītēm.

Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs un vāra sālsūdenī, līdz tās kļuvušas mīkstas.

Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, var izmantot maigākos šalotes sīpolus. Pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu un apcep līdz zeltainumam.

Pievieno malto gaļu un apcep. Sāli un piparus liek pēc garšas.

Kad gaļa gatava, liek tomātu biezeni un samaisa. Ja ledusskapī aizķērusies pile saldā krējuma, var pievienot to.

Ietauko cepamo trauku un tajā pamīšus kārto malto gaļu un ziedkāpostus.

Cep 220 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Piecas minūtes pirms izņemšanas sacepumu pārkaisa ar sarīvētu vai šķēlītēs sagrieztu sieru.

Gala rezultātu pārkaisa ar lociņiem un pasniedz karstu.

Recepti iesūtījusi: Dita

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form