Maltās gaļas un ziedkāpostu sacepums ar sieru
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ziedkāposti
ziedkāposti
400 g
400 g maltā gaļa
maltā gaļa
3 ĒK
3 ĒK tomātu pasta
tomātu pasta
100 g
100 g kūstošs siers
kūstošs siers
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, sāls
melnie pipari, sāls
pēc garšas
pēc garšas lociņi
lociņi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ledusskapja tālākajā stūrī aizķēries pikucis maltās gaļas, bet slinkums cept kotletes? Atliks vien nopirkt ziedkāpostu un 10 minūšu laikā uzmeistarot krāsnī iešaujamu sacepumu. Ja ziedkāposti neiet pie sirds, aizstāj tos ar apceptām kabaču šķēlītēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Puķkāpostu sadala nelielās rozetēs un vāra sālsūdenī, līdz tās kļuvušas mīkstas.

    Sakarsētā eļļā apcep sīpolus, var izmantot maigākos šalotes sīpolus. Pievieno šķēlītēs sagrieztu ķiploka daiviņu un apcep līdz zeltainumam.

    Pievieno malto gaļu un apcep. Sāli un piparus liek pēc garšas.

    Kad gaļa gatava, liek tomātu biezeni un samaisa. Ja ledusskapī aizķērusies pile saldā krējuma, var pievienot to.

    Ietauko cepamo trauku un tajā pamīšus kārto malto gaļu un ziedkāpostus.

    Cep 220 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes. Piecas minūtes pirms izņemšanas sacepumu pārkaisa ar sarīvētu vai šķēlītēs sagrieztu sieru.

    Gala rezultātu pārkaisa ar lociņiem un pasniedz karstu.

    Recepti iesūtījusi: Dita

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form