Foto: Privātais arhīvs
"Šī nu ir tā zupa, kura garšojusi daudziem! Katrs, kurš izmēģinājis, slavē," piesakot recepti Tasty.lv konkursam "Meklējam februāra garšu" raksta lasītāja, kas sevi nosaukusi par Trako raganu virtuvē. Kas nav mazsvarīgi, šo zupu var ļoti ātri pagatavot - ilgākais, 40 minūtēs!
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gmalta liellopa vai teļa gaļa2 paprikas2 vidēji vai lieli sīpoli2 bundžas konservētas sarkanās pupiņas1 bundža konservētu tomātu savā sula200 gFiladelfijas siers eļļa cepšanai2 buljona kubiņi Kostilja sāls, pipari, malti sarkanie pipari (vai sarkanā adžika) garšvielas pēc izvēles

Sagatavošana

1

Visu, kas griežams, sagriež. Lej katlā ūdeni, pievieno buljona kubiņus un vāra.

2

Malto gaļu un sīpolus apcep, pievienojot garšvielas. Šo zupu var gatavot asu, mazāk asu vai vispār - maigu, kā nu garšo pašiem un bērniem. Svarīgākais - nepārspīlēt ar sāli, jo tiek izmantoti gan buljona kubiņi, gan sāļš Filadelfijas siers, arī tomātiem savā sulā pievienots sāls.

3

Kad gaļa apcepta, to liek buljonā un vāra.

4

Gabaliņos sagriezto papriku apcep un arī pievieno katlam.

5

Visu vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam pievieno sagrieztos tomātus ar visu sulu un pupiņas. Visu pavāra vēl 10 minūtes.

6

Pievieno zupai Filadelfijas sieru, maisot izšķīdina un "pieregulē" garšu, ja nepieciešams.

Tas arī viss. Sātīga, garšīga zupa īsā laika sprīdī! Garšos labi!

Kāda ir tava februāra garša, lasītāj? Kas ir tas ēdiens vai dzēriens, kas tev saistās ar gada īsāko, bet aukstāko mēnesi? Pastāsti to citiem, uzraksti savu labāko februāra ēdiena recepti un ar foto līdz 14.februārim sūti uz e-pastu receptes@delfi.lv, neaizmirstot norādīt arī savu vārdu un kontaktinformāciju. Interesantāko recepti noteiks redakcijas izveidota žūrija un uzvarētājs saņems vērtīgu un noderīgu balvu - "Ballarini" pannu, ko dāvina trauku un virtuves piederumu veikalu tīkls "Rito"!

"Ballarini" Taormina panna derēs visām plīts virsmām, ieskaitot indukcijas plītis. Izturīgais silikona rokturis ļauj pannu izmantot arī cepeškrāsnī. Izcila kvalitāte tiek garantēta 10 gadu garumā. Panna ražota Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!