Maltās gaļas meksikāņu zupa
Foto: Privātais arhīvs
3.4783 23
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g malta liellopa vai teļa gaļa
malta liellopa vai teļa gaļa
2
2 paprikas
paprikas
2
2 vidēji vai lieli sīpoli
vidēji vai lieli sīpoli
2
2 bundžas konservētas sarkanās pupiņas
bundžas konservētas sarkanās pupiņas
1
1 bundža konservētu tomātu savā sula
bundža konservētu tomātu savā sula
200 g
200 g Filadelfijas siers
Filadelfijas siers
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
2
2 buljona kubiņi Kostilja
buljona kubiņi Kostilja
 
sāls, pipari, malti sarkanie pipari (vai sarkanā adžika)
sāls, pipari, malti sarkanie pipari (vai sarkanā adžika)
 
garšvielas pēc izvēles
garšvielas pēc izvēles
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Meklējam februāra garšu!
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Šī nu ir tā zupa, kura garšojusi daudziem! Katrs, kurš izmēģinājis, slavē," piesakot recepti Tasty.lv konkursam "Meklējam februāra garšu" raksta lasītāja, kas sevi nosaukusi par Trako raganu virtuvē. Kas nav mazsvarīgi, šo zupu var ļoti ātri pagatavot - ilgākais, 40 minūtēs!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visu, kas griežams, sagriež. Lej katlā ūdeni, pievieno buljona kubiņus un vāra.

    Malto gaļu un sīpolus apcep, pievienojot garšvielas. Šo zupu var gatavot asu, mazāk asu vai vispār - maigu, kā nu garšo pašiem un bērniem. Svarīgākais - nepārspīlēt ar sāli, jo tiek izmantoti gan buljona kubiņi, gan sāļš Filadelfijas siers, arī tomātiem savā sulā pievienots sāls.

    Kad gaļa apcepta, to liek buljonā un vāra.

    Gabaliņos sagriezto papriku apcep un arī pievieno katlam.

    Visu vāra apmēram 15 minūtes, pēc tam pievieno sagrieztos tomātus ar visu sulu un pupiņas. Visu pavāra vēl 10 minūtes.

    Pievieno zupai Filadelfijas sieru, maisot izšķīdina un "pieregulē" garšu, ja nepieciešams.

    Tas arī viss. Sātīga, garšīga zupa īsā laika sprīdī! Garšos labi!

    Kāda ir tava februāra garša, lasītāj? Kas ir tas ēdiens vai dzēriens, kas tev saistās ar gada īsāko, bet aukstāko mēnesi? Pastāsti to citiem, uzraksti savu labāko februāra ēdiena recepti un ar foto līdz 14.februārim sūti uz e-pastu receptes@delfi.lv, neaizmirstot norādīt arī savu vārdu un kontaktinformāciju. Interesantāko recepti noteiks redakcijas izveidota žūrija un uzvarētājs saņems vērtīgu un noderīgu balvu - "Ballarini" pannu, ko dāvina trauku un virtuves piederumu veikalu tīkls "Rito"!

     "Ballarini" Taormina panna derēs visām plīts virsmām, ieskaitot indukcijas plītis. Izturīgais silikona rokturis ļauj pannu izmantot arī cepeškrāsnī. Izcila kvalitāte tiek garantēta 10 gadu garumā. Panna ražota Itālijā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form