Manas trifeles - viesību galdam un dāvināšanai.

Katliņā samaisa krējumu, sviestu, sīrupu. Uz vidējas liesmas sāk karsēt līdz pilnīgi uzvārījies. Nogriež uguni.

Pievieno 8 unces* sasmalcinātas šokolādes un katliņu uzmanīgi krata apļveida kustībām. NEMAISA! Ļauj nostāvēties 5 minūtes. Pēc 5 minūtēm lēnām samaisa. Pārlej masu bļodā un ieliek uz 45 minūtēm ledusskapī, ik pa 15 minūtēm apmaisot. Pa šo laiku sagatavo cepamo papīru.

Pēc 45 minūtēm masa sāks sastingt ļoti ātri, turpina atdzesēt vēl 11-15 minūtes, tagad apmaisot ik pa 5 minūtēm.

Ar divu tējkarotīšu palīdzību veido nelielas bumbiņas un saliek uz sagatavota cepamā papīra. Saliek saldēties (chilli) ~ 10-15 minūtes līdz paliek cietas. Pa to laiku izkausē atlikušo šokolādi, mazliet atdzesē.

Kakao saber bļodiņā. Izņem bumbiņas no ledusskapja. Ar vienu roku iemērc šokolādē, pielabo bumbiņas formu, ļaujot liekajai šokolādei notecēt. Ieliek gatavo trifeli bļodiņā ar kakao. Ar tīro roku paripina, lai trifele pārklātos ar kakao no visām pusēm.
Novieto uz cepamā papīra. Kad visas trifeles gatavas, vēlreiz visu noliek ledusskapī uz 5-8 minūtēm.

* tā kā kukurūzas sīrupu – neatradu, tad to var aizstāt ar pašgatavotu cukura sīrupu.
8 unces ir 226 grami
6 unces ir 170 grami
1 unce ir aptuveni 28,3 grami

Iesūtīja: Vina

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!