Mandarīnu sīrups
Foto: DELFI
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1,8 l
1,8 l mandarīnu sula
mandarīnu sula
0,9-1 kg
0,9-1 kg cukurs
cukurs
250 ml
250 ml ūdens
ūdens
  • Sīrupi
  • Pasaules Virtuve
  • Gards un atspirdzinošs mandarīnu sīrups, kas derēs kā ātra padzēriena pagatavošanai, tā kokteiļiem un citiem dzērieniem. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks apmēram pusotrs litrs sīrupa.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laikus izspiež mandarīnu sulu – šai receptei bija vajadzīgi aptuveni 4,5 kilogrami mandarīnu. Kad sula izspiesta, to salej lielā traukā.

    Palielā katlā ielej ūdeni. Tad uzliek to uz plīts un karsē uz vidēji mazas uguns, pakāpeniski pieberot arī cukuru. Karsē, līdz cukura kristāliņi izkusuši un izveidojies biezs sīrups.

    Tad lej klāt mandarīnu sulu – uzmanīgi, lai nekas nepāršļakstās pār malām. Tad katla šķidrumu apmaisa un ļauj karsēties. Kad mandarīnu sīrups met pirmos burbulīšus, to pavāra vēl 5–10 minūtes.

    Kamēr sīrups vārās, sagatavo pildīšanai paredzētās pudeles. Kad sīrups gatavs, to izkāš caur marli sietiņā un pilda pudelēs.

    Pudeles aizvāko un atdzesē istabas temperatūrā, pēc tam liek ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form