Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Garda mandeļu kūka, kurai pa virsu kārto daiviņās sadalītus un no miziņām atbrīvotus apelsīnus. No dotā daudzuma iznāks 25 cm diametra kūka. Izmanto kūkas formu ar noņemamām malām.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

sviests formas iesmērēšanai milti formas izkaisīšanai8 lielas olas300 gcukurs1 TKrīvēta citronu miziņa1 TKkanēlis1 TKvaniļas ekstrakts500 mlmandeļu milti ROTĀŠANAI:5 apelsīni25 mlrums vai brendijs

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC (ar ventilatoru uz 180ºC). Ar sviestu ietauko kūkas formu un pamatni izklāj ar cepamo papīru. Sānus apkaisa ar miltiem, liekos miltus izkratot laukā.

2

Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru gaišās putās. Pievieno rīvētu citrona miziņu, kanēli un vaniļu, izmaisa. Pa daļām iemaisa mandeļu miltus.

3

Lielā traukā ar mikseri sakuļ olu baltumus, līdz veidojas stīvas putas. Apmēram vienu trešo daļu iemaisa mīklā. Pēc tam uzmanīgi iecilā atlikušos baltumus. Lej mīklu sagatavotajā kūkas formā un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 45 minūtes, līdz iesprausts skaliņš laukā tiek izvilkts tīrs.

4

Izņem kūku no krāsns, ar nazi, kuram apaļš gals, novelk gar kūkas sāniem un noņem kūkas formas sānus. Ļauj kūkai atdzist. Tai dziestot, centrā veidosies padziļinājums, kuru vēlāk piepildīs ar apelsīniem.

5

Kamēr kūka dziest, sagatavo apelsīnus. Tos nomizo, sadala segmentos un atbrīvo no visām miziņām un sēkliņām, liek bļodā, aplej ar rumu un izmaisa.

6

Kad kūka atdzisusi, to grezno ar sagatavotajiem apelsīniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!