Mandeļu kūka ar apelsīniem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
sviests formas iesmērēšanai
sviests formas iesmērēšanai
 
milti formas izkaisīšanai
milti formas izkaisīšanai
8
8 lielas olas
lielas olas
300 g
300 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK rīvēta citronu miziņa
rīvēta citronu miziņa
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
500 ml
500 ml mandeļu milti
mandeļu milti
Rotāšanai
4-6
4-6 apelsīni
apelsīni
25 ml
25 ml rums vai brendijs
rums vai brendijs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Spāņu nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Garda mandeļu kūka, kurai pa virsu kārto daiviņās sadalītus un no miziņām atbrīvotus apelsīnus. No dotā daudzuma iznāks 25 cm diametra kūka. Izmanto kūkas formu ar noņemamām malām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC (ar ventilatoru uz 180ºC). Ar sviestu ietauko kūkas formu un pamatni izklāj ar cepamo papīru. Sānus apkaisa ar miltiem, liekos miltus izkratot laukā.

    Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru gaišās putās. Pievieno rīvētu citrona miziņu, kanēli un vaniļu, izmaisa. Pa daļām iemaisa mandeļu miltus.

    Lielā traukā ar mikseri sakuļ olu baltumus, līdz veidojas stīvas putas. Apmēram vienu trešo daļu iemaisa mīklā. Pēc tam uzmanīgi iecilā atlikušos baltumus. Lej mīklu sagatavotajā kūkas formā un liek karstā cepeškrāsnī. Cep apmēram 45 minūtes, līdz iesprausts skaliņš laukā tiek izvilkts tīrs.

    Izņem kūku no krāsns, ar nazi, kuram apaļš gals, novelk gar kūkas sāniem un noņem kūkas formas sānus. Ļauj kūkai atdzist. Tai dziestot, centrā veidosies padziļinājums, kuru vēlāk piepildīs ar apelsīniem.

    Kamēr kūka dziest, sagatavo apelsīnus. Tos nomizo, sadala segmentos un atbrīvo no visām miziņām un sēkliņām, liek bļodā, aplej ar rumu un izmaisa.

    Kad kūka atdzisusi, to grezno ar sagatavotajiem apelsīniem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form