Mandeļu kēkss ar aveņu glazūru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Gaisīgs un ļoti gards kēkss ar mandeļu miltiem. Papildini kēksa kukulīti ar aveņu un pūdercukura glazūru, lai būtu vēl gardāk.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

Lielā bļodā saliec visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas un ar miksera vai karotes palīdzību samaisi. Kad mīkla vienmērīga un nav miltu vai margarīna/sviesta kunkuļu, būs gatava.

Ietauko vai ieklāj ar cepampapīru garenā kēksa formu un salej tajā mīklu. Kēksu liec cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz virsma zeltaina bet iedurtais kociņš iznāk laukā pēc ieduršanas sauss. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē un izņem no formas.

Kamēr kēkss cepas, gatavo glazūru. Avenes liec virtuves kombainā kopā ar pūdercukuru un kārtīgi sajauc vienmērīgā masā. Aveņu sula palīdzēs glazūrai būt šķidrai.

Gatavo glazūru zied virsū kēksam un apkaisi ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Comment Form