Foto: Shutterstock
Ja negribas neko treknu, krēmīgu un smagnēju, šī kūka ir kā radīta svētku izskaņai. Viegla, mitra un patīkami atsvaidzinoša, turklāt ar mandarīnu garšu un smaržu. Mandarīnus var aizstāt ar apelsīniem, bet daļu mandeļu miltu sajaukt ar mandeļu skaidiņām, lai kūkas konsistence būtu vēl irdenāka.
85Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.mandarīni3 gab.olas150 gcukurs420 gmandeļu milti1 TKcepamais pulveris1 TKmalts kanēlis

Sagatavošana

1

Vispirms nomazgā mandarīnus. Liec tos nelielā katliņā, aplej ar aukstu ūdeni un liec karsēties uz 10-15 minūtēm. Tas vajadzīgs, lai vārīšanās ietekmē mandarīnu miziņām zustu rūgtenā piegarša. Nolej karsto ūdeni un izņem mandarīnus.

2

Sagriež augļus mazākos gabalos, izņem sēklas, ja tādas ir, sablendē viendabīgā biezenī (ar visām mizām). Sablendēto biezeni vislabāk gatavot iepriekšējā dienā, lai tas pa nakti sabiezē ledusskapī.

3

Bļodā saputo olas ar cukuru krēmīgā, gaišā konsistencē. Tad iemaisi mandeļu miltus, mandarīnu biezeni, cepamo pulveri un kanēli. Rūpīgi samaisi viendabīgu mīklu.

4

Kūkas veidnē ieklāj cepamo papīru, ielej pagatavoto mīklu un cep 180 grādos aptuveni stundu, līdz mīkla izcepusies zeltaini brūna un koka irbulītis no kūkas iznāk sauss.

Pasniedz, pārkaisot ar pūdercukuru un sagrieztām mandarīnu šķēlītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!