Foto: Shutterstock
Mandeļu radziņi - gardums pie tējas vai kafijas.
100Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
140 gmargarīns0.5 glāzecukurs1 gab.olas baltums1.33 glāzemilti50 gmaltas mandeles gmandeļu skaidiņas2 ĒKpūdercukurs70 gšokolāde vaniļa

Sagatavošana

1

Mīkstu margarīnu kopā ar cukuru sakuļ, līdz veidojas nedaudz putiņu.

2

Olu baltumu sakuļ ar 1 ĒK pūdercukura, vanilīnu, līdz veidojas stingras putas un iecilā sviesta masā.

3

Tad iesijā miltus, pievieno maltas mandeles un pašās beigās iemaisa mandeļu skaidiņas.

4

Mīklu uz 1 stundu ievieto ledusskapī.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

6

Nelielas mīklas piciņas saritina desiņā, garums 5 – 7 cm un biezums 2 cm. To dara ļoti uzmanīgi, lai mandeļu skaidiņas nesalūzt. No desiņām uzmanīgi veido radziņus un liek uz plāts, kura ieziesta ar margarīnu.

7

Cepamo plāti ar radziņiem liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes 160 - 180oC. Gatavos radziņus pārliek uz šķīvja un atdzesē.

8

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Atdzisušos radziņus pārziež ar šokolādi un pārkaisa pūdercukuru.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!