Mandeļu sviests
Foto: Shutterstock
2.2857 7
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
260 g
260 g mandeles
mandeles
1-3 ĒK
1-3 ĒK lazdu riekstu eļļa (ja nepieciešams)
lazdu riekstu eļļa (ja nepieciešams)
šķipsna
šķipsna jūras sāls
jūras sāls
1/4 TK
1/4 TK vaniļas pulveris
vaniļas pulveris
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Pasaules Virtuve
  • Mājās gatavojot veselīgus našķus, daudz laika ietaupīs, ja tev būs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Šoreiz tas ir mandeļu sviests, ko "Rimi" gardēde Signe Meirāne aicina pagatavot kopā ar bērniem. Pašu gatavots mandeļu sviests, no kura pēc tam top gardas trifeles vai bagātīgs smūtijs, noteikti garšos labāk, nekā veikalā pirkts.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai sviesta garša būtu bagātīgāka, pusi mandeļu iepriekš apgrauzdē uz sausas pannas vai vienkārši izmanto jau grauzdētas mandeles.

    Virtuves kombainā liek mandeles. Sākumā blendē tās ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta.

    Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot nedaudz lazdu riekstu eļļas.

    Pašās beigās pievieno jūras sāli, vaniļas pulveri (to var aizstāt ar 1/2 vaniļas pāksts sēklu) un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms.

    Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar medu vai kļavu sīrupu.

    Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form