Mandeļu sviests
Foto: Shutterstock
2.2500 4
Sarežģītība: viegli

Mājās gatavojot veselīgus našķus, daudz laika ietaupīs, ja tev būs izejvielas, kas noder dažādās receptēs. Šoreiz tas ir mandeļu sviests, ko "Rimi" gardēde Signe Meirāne aicina pagatavot kopā ar bērniem. Pašu gatavots mandeļu sviests, no kura pēc tam top gardas trifeles vai bagātīgs smūtijs, noteikti garšos labāk, nekā veikalā pirkts.

Lai sviesta garša būtu bagātīgāka, pusi mandeļu iepriekš apgrauzdē uz sausas pannas vai vienkārši izmanto jau grauzdētas mandeles.

Virtuves kombainā liek mandeles. Sākumā blendē tās ar pilnu ātrumu, tad samazina līdz vidējam un blendē 9‒12 minūtes, līdz izveidojas vidēji krēmīga pasta.

Ja pēc 6–7 minūtēm šķiet, ka krēmīgums neveidojas, var pievienot nedaudz lazdu riekstu eļļas.

Pašās beigās pievieno jūras sāli, vaniļas pulveri (to var aizstāt ar 1/2 vaniļas pāksts sēklu) un blendē vēl minūti, līdz izveidojas biezs krēms.

Ja sviestu gribas saldāku, to papildina ar medu vai kļavu sīrupu.

Pilda burciņās un uzglabā ledusskapī 2‒3 nedēļas.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form