Foto: Paula Freimane

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra kūku formai.

11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PAMATNEI:200 gžāvētas dateles1 taseauzu pārslas1 tasekokosriekstu skaidiņas PILDĪJUMAM:4 gatavi, mīksti mango0.5 apelsīns (sula un miziņa)0.5 citrons (sula un miziņa)200 gvājpiena biezpiens (0.5%)400 ggrieķu jogurts30 gželatīns

Sagatavošana

1

Dateles pārlej ar ūdeni un mērcē divas stundas. Nolej ūdeni, dateles sablendē un liek bļodā. Datelēm pievieno sablendētas auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas. Visu samīca viendabīgā masā. Masu liek cepamajā veidnē un izlīdzina, veidojot kūkas pamatni.

2

Mango nomizo, atdala mīkstumu (kā ērtāk nomizot augli un atdalīt tā mīkstumu uzzināsi, noskatoties šo īso video pamācību). Mango mīkstumu sablendē, 3/4 masas lej bļodā, bet 1/4 atliek, jo tā būs nepieciešama vēlāk.

3

Bļodas saturam pievieno apelsīnu un citronu sulu un rīvētās miziņas, kā arī biezpienu (ja biezpiens ir graudains, to iepriekš iztrin caur sietu vai sablendē), grieķu jogurtu un visu samaisa viendabīgā masā.

4

25 gramus želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina un izkausē karsta ūdens peldē. Želatīnu lej klāt krēmam un iemaisa. Krēmu lej virs kūkas pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2-4 stundām.

5

Atlikušos 5 gramus želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina un izkausē karsta ūdens peldē, lej klāt atliktajam mango biezenim un iemaisa. Mango biezeni lej virs krēma kārtas un liek kūku ledusskapī uz nakti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!