Mango jogurta kūka bez miltiem, cukura un sviesta
Foto: Paula Freimane
3.6667 12
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Bezgrēka mango jogurta kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka fitnesa zvaigzne Paula Freimane. Kūkas tapšanai soli pa solim vari izsekot lūk, te.

Sastāvdaļas paredzētas 24 cm diametra kūku formai.

Dateles pārlej ar ūdeni un mērcē divas stundas. Nolej ūdeni, dateles sablendē un liek bļodā. Datelēm pievieno sablendētas auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas. Visu samīca viendabīgā masā. Masu liek cepamajā veidnē un izlīdzina, veidojot kūkas pamatni.

Mango nomizo, atdala mīkstumu (kā ērtāk nomizot augli un atdalīt tā mīkstumu uzzināsi, noskatoties šo īso video pamācību). Mango mīkstumu sablendē, 3/4 masas lej bļodā, bet 1/4 atliek, jo tā būs nepieciešama vēlāk.

Bļodas saturam pievieno apelsīnu un citronu sulu un rīvētās miziņas, kā arī biezpienu (ja biezpiens ir graudains, to iepriekš iztrin caur sietu vai sablendē), grieķu jogurtu un visu samaisa viendabīgā masā.

25 gramus želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina un izkausē karsta ūdens peldē. Želatīnu lej klāt krēmam un iemaisa. Krēmu lej virs kūkas pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2-4 stundām.

Atlikušos 5 gramus želatīna pārlej ar aukstu ūdeni, uzbriedina un izkausē karsta ūdens peldē, lej klāt atliktajam mango biezenim un iemaisa. Mango biezeni lej virs krēma kārtas un liek kūku ledusskapī uz nakti.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form