Foto: Shutterstock
Īpašām viesībām gatavo karalisko mango - siera kūku.
180Minūtes
21Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1.75 glāzesasmalcināti cepumi1.25 glāzekokosriektu skaidiņas1 ĒKrīvēta citrona miziņa0.66 glāzekausēts sviests MANGO PILDĪJUMAM:2 gab.mango2 ĒKsviests2 ĒKcukurs1 TKrīvēta cirona miziņa1 ĒKcitronu sula0.25 TKrīvēts muskatrieksts2 apelsīnu liķieris BIEZPIENA PILDĪJUMAM: mascarpone300 gricotta0.66 glāzemango (blenderēts)3 ĒKmango (blenderēts)0.66 glāzecukurs2 ĒKmilti3 gab.olas1 gab.olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Pamatne: cepeškrāsni uzkarsē līdz 180*C. Cepumus sajauc ar kokosriekstu skaidiņām, citrona miziņu un izkausētu sviestu. Masu izliek ietaukotā, apaļā cepamā veidnē ar noņemamām malām. Masu ļoti labi piespiež, lai nav spraugu. Cep 180*C 5-8 minūtes, līdz maliņas paliek nedaudz brūnganas.

2

Mango pildījums: mango nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Uz pannas izkausē sviestu un cukuru. Sviestā un cukurā viegli apcep mango šķēlītes ~ 5 minūtes, bet cep tā, lai mango šķēlītes paliek veselas.

3

Kad apcepušās ar putu karoti šķēlītes izņem, lai notek liekais sviests. Šķēlītes samaisa ar muskatriekstu, citrona sulu, citrona miziņu un liķieri. Atdzesētas mango šķēlītes liek uz izceptās pamatnes.

4

Biezpiena pildījums: mascarpone, rikottu un cukuru saputo viendabīgā masā. Pievieno vanilīnu, citrona sulu un ½ glāzes blenderēta mango (svaigu mango sagriež kubiņos, liek sietiņā un karstā ūdenī nedaudz pavāra, līdz mango paliek mīkstāks un sablenderē).

5

Pievieno miltus un sakuļ. Masai pa vienai iekuļ 3 olas. Kuļ uz maza ātruma – mikserī. Pildījumu lej uz mango šķēlītēm tortes veidnē.

6

Dekors: samaisa 3 ĒK blenderēta mango ar dzeltenumu. Masu ielej dažās vietās uz tortes (tikko uzlietā mango pildījuma). Ar koka skaliņu veido ornamentus.

7

Cepamo veidni labi ietin folijā un liek cepamā veidnē, kas piepildīta ar ūdeni. Cep 170*C ~ 45-55 minūtes. Atdzesē un liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!