Foto: mosfood
Reiz izmēģināta, šī recepte mēdz kļūt par daudzu viesību uzkodu galda trumpi. Izmēģiniet, nenožēlosiet!

Patiesībā recepte ir ārkārtīgi vienkārša. Un, ja godīgi, iesakām ņemt vairāk sīpolus - šajā marinādē tie sanāk dievīgi!

180Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 svaigas siļķes filejas5 sīpoli80 mlgalda etiķis0.5 glāzeaugu eļļa1 TKsmaržīgie pipari2 TKmalti sarkanie pipari1 ĒKsāls1 ĒKtomātu pasta

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo marinādi - augu eļļu lej katliņā, pievieno tomātu pastu un uzvāra. Pievieno etiķi un ļauj atdzist.

2

Sīpolus notīra un sagriež pabiezos gredzenos.

3

Sagatavo visas garšvielas un pievieno atdzesētajai marinādei. Graudu piparus noteikti ņemiet smaržīgos, jo ar melnajiem pipariem gala rezultāts būs pārāk ass un ne tik aromātisks.

4

Ķeramies pie ķēpīgākā darba - zivs sagriešanas. Siļķes fileju sagriež nelielos porciju gabaliņos, atstājot ādu - tā ļaus saglabāt zivs gabaliņu formu.

5

Parocīgā traukā kārto siļķes gabaliņus, sīpolus, pārlej marinādi, atkal liek zivi un sīpolus - šo procesu atkārto, līdz izmantotas visas sastāvdaļas. Pārklāj trauku ar vāciņu, noslogo un liek ledusskapī.

Uzkoda gatava pēc 2-3 stundām, bet vislabāk garšo, ja ledusskapī stāvējusi visu nakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!