Marinēta vistas fileja ar sparģeļiem un rabarberu čatniju
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Gaļai:
800 g
800 g vistas fileja vai šķiņķis
vistas fileja vai šķiņķis
50 g
50 g medus
medus
70 ml
70 ml baltvīna vai ābolu etiķis
baltvīna vai ābolu etiķis
20 g
20 g kinza
kinza
20 g
20 g piparmētras
piparmētras
30 g
30 g ķiploki
ķiploki
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Rabarberu čatnijam:
300 g
300 g mizoti, 1 cm kubiņos sagriezti rabarberi
mizoti, 1 cm kubiņos sagriezti rabarberi
80 g
80 g sīpoli
sīpoli
10 g
10 g vidēji ass čili
vidēji ass čili
30 g
30 g mizots, sarīvēts ingvers
mizots, sarīvēts ingvers
20 g
20 g rīvēts ķiploks
rīvēts ķiploks
5 g
5 g koriandra sēklas
koriandra sēklas
2 g
2 g malts kardamons
malts kardamons
80 g
80 g Brūnais cukurs
Brūnais cukurs
100 ml
100 ml olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Grilētiem sparģeļiem:
400 g
400 g sparģeļi
sparģeļi
1.5 l
1.5 l ūdens
ūdens
50 ml
50 ml olīveļļa
olīveļļa
10 g
10 g sāls
sāls
 
ledus
ledus
  • Dārzeņu un sēņu uzkodas
  • Gaļas ēdieni
  • Karstās uzkodas
  • Šašliks un citi grila ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Rabarberi un sparģeļi garšo labi jebkādā izpildījumā – svaigi, viegli karsēti, grilēti vai karamelizēti. Taču tie ir jāpaspēj likt lietā līdz sezonas beigām. Silts rabarberu čatnijs, sparģeļi un vista ir izcila kombinācija vieglām vakariņām kādā saulainā vasaras vakarā, kad ir vēlme palutināt savas garšas kārpiņas ar sezonāliem akcentiem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon "Barbora.lv" garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas fileju vai šķiņķi var atstāt veselu vai arī griezt mazākos gabaliņos pēc izvēles.

    Paralēli sajauc etiķi ar medu, pierīvē ķiploku un pievieno sāli pēc garšas. Garšaugus smalki sakapā un pievieno marinādei. Marinādē iejauc vistas gaļu un marinē vismaz pāris stundas.

    Lai process būtu ātrāks, marinādi var pagatavot arī iepriekšējā vakarā un atstāt uz nakti ledusskapī.

    Stundu pirms grilēšanas gaļu izņem no marinādes, nosusina un ļauj tai sasilt līdz istabas temperatūrai – tas palīdzēs gaļai izcepties ātrāk un vienmērīgāk.

    Kamēr vista marinējas, pagatavo čatniju. Sīki sagriež visas minētās sastāvdaļas. Kad viss sagatavots, katliņā viegli uzsilda olīveļļu, pievieno garšvielas un izkarsē maisot. Pievieno ingveru, ķiploku un čili un maisa, līdz sajūt spēcīgu aromātu.

    Pievieno sasmalcinātu sīpolu un sautē vēl aptuveni divas minūtes. Pievieno cukuru un karsē to, līdz tas sāk viegli karamelizēties.

    Beigās pievieno rabarberus un sautē, līdz sāk veidoties džemam līdzīga konsistence. Pēc nepieciešamības pievieno šķipsnu sāls un papildu garšvielas pēc izvēles.

    Pagatavo sparģeļus. Liek vārīties ūdeni ar sāli. Kamēr ūdens vārās, sparģeļus atdala no apakšējiem galiem (aptuveni 5-6 cm), liek verdošajā ūdenī un vāra aptuveni trīs minūtes.

    Kad sparģeļi novārījušies, tos nekavējoties izņem un liek atdzist ledusskapī – tas ļaus saglabāt sparģeļu kraukšķīgumu un košo krāsu.

    Kad sparģeļi pilnībā atdzisuši, nosusina tos dvielī, apslaka ar olīveļļu un liek uz grila.

    Grilē līdz vēlamajai karamelizācijas pakāpei.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form