Rabarberi un sparģeļi garšo labi jebkādā izpildījumā – svaigi, viegli karsēti, grilēti vai karamelizēti. Taču tie ir jāpaspēj likt lietā līdz sezonas beigām. Silts rabarberu čatnijs, sparģeļi un vista ir izcila kombinācija vieglām vakariņām kādā saulainā vasaras vakarā, kad ir vēlme palutināt savas garšas kārpiņas ar sezonāliem akcentiem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon "Barbora.lv" garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
120Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gvistas fileja vai šķiņķis50 gmedus70 mlbaltvīna vai ābolu etiķis20 gkinza20 gpiparmētras30 gķiploki pēc garšassāls300 gmizoti, 1 cm kubiņos sagriezti rabarberi80 gsīpoli10 gvidēji ass čili30 gmizots, sarīvēts ingvers20 grīvēts ķiploks5 gkoriandra sēklas2 gmalts kardamons80 gBrūnais cukurs100 mlolīveļļa pēc garšassāls400 gsparģeļi1.5 lūdens50 mlolīveļļa10 gsāls ledus

Sagatavošana

1

Vistas fileju vai šķiņķi var atstāt veselu vai arī griezt mazākos gabaliņos pēc izvēles.

2

Paralēli sajauc etiķi ar medu, pierīvē ķiploku un pievieno sāli pēc garšas. Garšaugus smalki sakapā un pievieno marinādei. Marinādē iejauc vistas gaļu un marinē vismaz pāris stundas.

3
4

Stundu pirms grilēšanas gaļu izņem no marinādes, nosusina un ļauj tai sasilt līdz istabas temperatūrai – tas palīdzēs gaļai izcepties ātrāk un vienmērīgāk.

5

Kamēr vista marinējas, pagatavo čatniju. Sīki sagriež visas minētās sastāvdaļas. Kad viss sagatavots, katliņā viegli uzsilda olīveļļu, pievieno garšvielas un izkarsē maisot. Pievieno ingveru, ķiploku un čili un maisa, līdz sajūt spēcīgu aromātu.

6

Pievieno sasmalcinātu sīpolu un sautē vēl aptuveni divas minūtes. Pievieno cukuru un karsē to, līdz tas sāk viegli karamelizēties.

7

Beigās pievieno rabarberus un sautē, līdz sāk veidoties džemam līdzīga konsistence. Pēc nepieciešamības pievieno šķipsnu sāls un papildu garšvielas pēc izvēles.

8

Pagatavo sparģeļus. Liek vārīties ūdeni ar sāli. Kamēr ūdens vārās, sparģeļus atdala no apakšējiem galiem (aptuveni 5-6 cm), liek verdošajā ūdenī un vāra aptuveni trīs minūtes.

9

Kad sparģeļi novārījušies, tos nekavējoties izņem un liek atdzist ledusskapī – tas ļaus saglabāt sparģeļu kraukšķīgumu un košo krāsu.

10

Kad sparģeļi pilnībā atdzisuši, nosusina tos dvielī, apslaka ar olīveļļu un liek uz grila.

11

Grilē līdz vēlamajai karamelizācijas pakāpei.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!