6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
50 gsāls gcukurs100 getiķis 5%6 gab.melno piparu graudi gab.diļļu ziedi sēnes
Sagatavošana
1
Sēnes pārlasa, notīra, nomazgā un sakārto pa lielumiem.
2
Mazākās marinē veselas, tās kuras lielākas sagriež gabaliņos.
3
Kātiņus var marinēt atsevišķi, tos pārgriežot gareniski uz pusēm.
4
Sagatavotās sēnes vāra verdošā, sālītā ūdenī ( 30 g sāls uz 1 kg notīrītu sēņu).
5
Cepurītes vāra 8-10 minūtes, kātiņus 15-20 minūtes.
6
Kad sēnes novārītas tās ielej sietā, mazgā karstā ūdenī un kārtīgi notecina.
7
Novārītās sēnes pārlej ar verdošu marinādi un vāra uz mazas uguns, līdz sēnes nosēžas katla apakšā.
8
Tad sēnes liek tīrās, izkarsētās burkās, pārlej marinādi, atdzesē un liek vāciņus vai pārsien pergamenta papīru.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit