Foto: DELFI
Ziemas kārumam - marinētas beciņas ar diļļu ziediem.
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

50 gsāls gcukurs100 getiķis 5%6 gab.melno piparu graudi gab.diļļu ziedi sēnes

Sagatavošana

1

Sēnes pārlasa, notīra, nomazgā un sakārto pa lielumiem.

2

Mazākās marinē veselas, tās kuras lielākas sagriež gabaliņos.

3

Kātiņus var marinēt atsevišķi, tos pārgriežot gareniski uz pusēm.

4

Sagatavotās sēnes vāra verdošā, sālītā ūdenī ( 30 g sāls uz 1 kg notīrītu sēņu).

5

Cepurītes vāra 8-10 minūtes, kātiņus 15-20 minūtes.

6

Kad sēnes novārītas tās ielej sietā, mazgā karstā ūdenī un kārtīgi notecina.

7

Novārītās sēnes pārlej ar verdošu marinādi un vāra uz mazas uguns, līdz sēnes nosēžas katla apakšā.

8

Tad sēnes liek tīrās, izkarsētās burkās, pārlej marinādi, atdzesē un liek vāciņus vai pārsien pergamenta papīru.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!