Marinētas ērkšķogas
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg ērkšķogas
ērkšķogas
Marinādei
0,5 l
0,5 l ūdens
ūdens
350 g
350 g cukurs
cukurs
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
5
5 krustnagliņas
krustnagliņas
 
kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
 
citrona miziņa
citrona miziņa
120 ml
120 ml etiķis
etiķis
  • Kompoti un sulas ziemai
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Marinētas ērkšķogas pasniedz pie teļa vai putna gaļas ēdieniem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ērkšķogas notīra un nomazgā. Zaļas ogas blanšē 3 – 5 minūtes karstā ūdenī vai marinādē. Pusgatavas ogas neblanšē, jo tās ir neizturīgas pret karsēšanu.

    Marināde: ūdeni, cukuru un garšvielas uzvāra, tajā liek ogas un vāra, līdz ogas kļūst mīkstas, bet nevajag pārvārīt, citādi ogas pārplīsīs.

    Ogas kopā ar marinādi pilda burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form