Marinētas gailenes
Foto: Elīna Ozoliņa
3.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
gailenes
gailenes
 
sīpoli
sīpoli
500 ml
500 ml ūdens
ūdens
2 TK
2 TK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
8 ĒK
8 ĒK etiķis
etiķis
 
melnie pipari
melnie pipari
 
lauru lapas
lauru lapas
 
ķiploki
ķiploki
 
krustnagliņas
krustnagliņas
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
dilles
dilles
 
pētersīļa sakne
pētersīļa sakne
  • Ikdienas maltītei
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Sēņu laika klasika – marinētas gailenes burciņās. Ar burkās pievienoto garšvielu daudzumu vari variēt, aizstājot pētersīļa sakni ar mārrutku vai dilles ar kādu citu zaļumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Laicīgi sagatavo sterilizētas burciņas.

    Marinēšanai izvēlas nelielas gailenes, tās notīra un neilgi novāra karstā ūdenī. Tad nokāš.

    Burciņās saliek ķiploka daiviņas, lauru lapas, melnos un smaržīgos piparus, krustnagliņas, dilles un pētersīļa sakni.

    Tad burkās izkārto pamīšus gailenes un sīpola ripiņas, lai būtu kārtās.

    Vāra marinādi – katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Vāra, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Tad marinādi nedaudz padzesē un pārlej pāri gailenēm burciņās.

    Burkas pēc tam karsē lielā katlā ar ūdeni 90-95 grādos – 500 ml burciņām vajadzēs apmēram 20-25 minūtes.

    Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē un glabā tumšā un vēsā vietā.

    Iesūtīja: Elīna Ozoliņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form