Marinētas gailenes
Foto: Elīna Ozoliņa
3.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Sēņu laika klasika – marinētas gailenes burciņās. Ar burkās pievienoto garšvielu daudzumu vari variēt, aizvietojot pētersīļa sakni ar mārrutku vai dilles ar kādu citu zaļumu.

Laicīgi sagatavo sterilizētas burciņas.

Marinēšanai izvēlas nelielas gailenes, tās notīra un neilgi novāra karstā ūdenī. Tad nokāš.

Burciņās saliek ķiploka daiviņas, lauru lapas, melnos un smaržīgos piparus, krustnagliņas, dilles un pētersīļa sakni.

Tad burkās izkārto pamīšus gailenes un sīpola ripiņas, lai būtu kārtās.

Vāra marinādi – katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Vāra, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Tad marinādi nedaudz padzesē un pārlej pāri gailenēm burciņās.

Burkas pēc tam karsē lielā katlā ar ūdeni 90-95 grādos – 500 ml burciņām vajadzēs apmēram 20-25 minūtes.

Pēc tam burkas aizvelcē, atdzesē un glabā tumšā un vēsā vietā.

Iesūtīja: Elīna Ozoliņa

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form