Sēņu laika klasika – marinētas gailenes burciņās. Ar burkās pievienoto garšvielu daudzumu vari variēt, aizstājot pētersīļa sakni ar mārrutku vai dilles ar kādu citu zaļumu.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

gailenes sīpoli500 mlūdens2 TKcukurs2 ĒKsāls8 ĒKetiķis melnie pipari lauru lapas ķiploki krustnagliņas smaržīgie pipari dilles pētersīļa sakne

Sagatavošana

1

Laicīgi sagatavo sterilizētas burciņas.

2

Marinēšanai izvēlas nelielas gailenes, tās notīra un neilgi novāra karstā ūdenī. Tad nokāš.

3

Burciņās saliek ķiploka daiviņas, lauru lapas, melnos un smaržīgos piparus, krustnagliņas, dilles un pētersīļa sakni.

4

Tad burkās izkārto pamīšus gailenes un sīpola ripiņas, lai būtu kārtās.

5

Vāra marinādi – katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Vāra, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Tad marinādi nedaudz padzesē un pārlej pāri gailenēm burciņās.

6

Burkas pēc tam karsē lielā katlā ar ūdeni 90-95 grādos – 500 ml burciņām vajadzēs apmēram 20-25 minūtes.

7

Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē un glabā tumšā un vēsā vietā.

Iesūtīja: Elīna Ozoliņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!