13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
gailenes sīpoli500 mlūdens2 TKcukurs2 ĒKsāls8 ĒKetiķis melnie pipari lauru lapas ķiploki krustnagliņas smaržīgie pipari dilles pētersīļa sakne
Sagatavošana
1
Laicīgi sagatavo sterilizētas burciņas.
2
Marinēšanai izvēlas nelielas gailenes, tās notīra un neilgi novāra karstā ūdenī. Tad nokāš.
3
Burciņās saliek ķiploka daiviņas, lauru lapas, melnos un smaržīgos piparus, krustnagliņas, dilles un pētersīļa sakni.
4
Tad burkās izkārto pamīšus gailenes un sīpola ripiņas, lai būtu kārtās.
5
Vāra marinādi – katliņā ielej ūdeni, pievieno etiķi, cukuru un sāli. Vāra, līdz cukurs un sāls izšķīdis. Tad marinādi nedaudz padzesē un pārlej pāri gailenēm burciņās.
6
Burkas pēc tam karsē lielā katlā ar ūdeni 90-95 grādos – 500 ml burciņām vajadzēs apmēram 20-25 minūtes.
7
Pēc tam burkas aizvalcē, atdzesē un glabā tumšā un vēsā vietā.
Iesūtīja: Elīna Ozoliņa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit